Mame iz Širokog Polja pitaju tko je odgovoran za park?

Objavljeno: 29. 07. 2019.


PODIJELI:

Prije godinu dana na adresu portala stiglo je protestno pismo mama iz Širokog Polja zbog očajnog stanja u parku koji se nalazi u samom centru sela. 

 

OBEĆANJA, OBEĆANJA, OBEĆANJA…

Nakon godinu dana raznoraznih obećanja mame OPET pitaju da li ima uopće netko tko se dužan brinuti o javnoj površini (parku) u samom centru sela.

Između ostalog u parku se nalazi dječje igralište i spomenik jedinoj braniteljici iz Širokog Polja poginuloj u Domovinskom ratu Ani Damjanović. 

Sramota me napisati ono što je ostalo od spomenika.

Vezano uz spomenik obećanja od gradskih vlasti stižu već 4-5 godina, kako prošla – tako i ova GRADSKA VLAST DOĐE, ZAPIŠE što treba napraviti, OBEĆA kako će to biti vrlo brzo jer kao kod spomenika nema puno posla i NA TOME OSTANE.

Ništa nije drugačije ni za sami park.

Nove igračke i klupe ČVRSTO SU OBEĆANE, jedino je problem što su obećanja ostala SAMO OBEĆANJA.

PISMO MAMA IZ ŠIROKOG POLJA PROSLJEĐUJEMO DIREKTORU UNIVERZALA

Prije 3-4 mjeseca održan je zbor građana u Širokom Polju, između ostalog direktor Univerzala Stjepan Ripić priznao je da je bilo problema sa košnjom javnih površina (parka i groblja prvenstveno), ali da ćemo se i sami uvjeriti kako će se stanje popraviti.

Nismo se uvjerili da je tako bilo, recimo u parku je trava do koljena.

Gospodine direktore evo Vam pitanje mama iz Širokog Polja, pa se sami uvjerite koliko ste uspjeli:

“Dobro večer, ako se može ponovo skrenuti pažnja na park koji je u užasnom stanju. Smeće kojeg je previše svuda naokolo, lišće, trava preko koljena. Boce, kartoni, limenke itd… Još od vezova. Jel nema neko u selu tko je zadužen za to ili?”

Drage mame sve se zna, jedino što nitko nije odgovoran.

Kada će u Gradu shvatiti da dok prigradska naselja ne dovedu na prihvatljiv nivo uređenosti, nikada neće moći reći da imaju grad Đakovo uređen.

Uvijek će to biti djelomično, s koje god strane ulazili morate prvo proći kroz prigradska naselja.

Još je tragičnije što stanovnici prigradskih naselja cjenovno identično sudjeluju u svim gradskim davanjima.

DIJETE SE RODI, PROHODA I ODVIKNE OD PELENA, A KOMUNALNI REDAR NE USPIJE STIĆI DO PRIGRADSKIH NASELJA

Da li je odgovor na sva pitanja komunalni redar?

Pa, dajte nam komunalnog redara, zamjenik gradonačelnika Anun Galić između ostalog to je obećao kao jedan od prvih koraka nove vlasti.

“Provest ćemo sistematizaciju u komunalnom poduzeću Univerzal, i svako prigradsko naselje će dobiti jednog stalno zaposlenog. To ćemo gledati da bude mještanin, kod vas iz Širokog Polja. On će biti vama na dohvat svakodnevno. Znači ta osoba će imati radno mjesto u Širokom Polju, imat će obavezu brinuti o javnim površinama, zelenim površinama, čišćenju snijega za vrijeme zime, pojačanoj košnji za vrijeme ljeta…
I sam dolazim iz prigradskog naselja pa znam da se kosi kampanjski, kada trava bude preko koljena, i onda znamo svi kako ostaje sve prljavo.
Za jednog čovjeka će uvijek biti posla, a kada ima potrebe za više on će voditi brigu da dobije pojačanje.” (Antun Galić, Portal Široko Polje, 17. 5. 2017.)

Dvije godine su prošle, za to vrijeme dijete se rodi, prohoda i odvikne se od pelena.