02.12.2018

Mandarić: Da smo ovako radili poljske puteve u zadnjih 15-20 godina bili bi uredni maksimalno – Vinković: Projekt javne rasvjete u Širokom Polju i Kuševcu započela je bivša vlast

U petak je održana 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Đakova na kojoj je ostavku na svoj vijećnički mandat podnio Mario Omazić (MOST), a zamijenila ga je Natalija Bošnjaković.
Običnim građanima nekako najzanimljiviji aktualni sat sa vijećničkim pitanjima i ovaj puta je prvi izbor, a putem YouTube Đakovo TV-a možete i sami pogledati o čemu se raspravljalo.

Evo nekoliko zanimljivijih pitanja:
Josip Tomičić: ŠTO JE S KRIVO PREBAČENIM NOVCIMA
Da li ima što novo sa krivo prebačenim novcima?
Do dana današnjeg sredstva nisu vraćena u proračun Grada Đakova, koliko imam informacije i dalje tragaju za počiniteljima – odgovor je gradonačelnika Marina Mandarića.

Sanja Bježančević: KOLIKO JE NOVCA POVUČENO IZ EU FONDOVA?
Prilikom preuzimanja vlasti najavili ste da ovo više neće biti grad koji neće imati niti jedan jedini osiguran euro iz EU fondova, pa s obzirom da je dosta vremena od tada prošlo, zanima me na koje programe, u kojim iznosima, je Grad Đakovo do sada aplicirao?

Goran Soldo: PROJEKT AGLOMERACIJE, PRERADOVIĆEVA, PAVIĆEVA, STROSSMAYEROV TRG, RASVJETA U PRIGRADSKIM NASELJIMA… SU PROJEKTI BIVŠE VLASTI – KOJI SU VAŠI NOVI PROJEKTI?
Projekt aglomeracije je u stvari projekt bivše gradske vlasti, projekt uređenja i Preradovićeve i Pavićeve, Strossmayerov trg, projekt energetske obnove je isto projekt bivše gradske vlasti, isto tako su građevinske dozvole za javnu rasvjetu u Širokom Polju i Kuševcu, i kao takve su izdane građevinske dozvole za reciklažno dvorište i za pristupnu cestu do deponije “Vitika”, kao i uređenje groblja u Ivanovcima.
Možemo li dobiti informaciju koji su to novi projekti, koje su to nove izdane građevinske dozvole u proteklih godinu dana izdane?

Ivica Slišković: KOLIKI SU TROŠKOVI JAVNE RASVJETE U PRIGRADSKIM NASELJIMA?
S obzirom na to da gradom kolaju kojekakve priče vezano za izgradnju javne rasvjete u prigradskim naseljima, kolika je po troškovima izgradnja investicije u prigradskim naseljima? Da li je to po rasvjetnom mjestu, kakva je oprema u tu rasvjetu ugrađena, koliko ta oprema vrijedi, koji su iznosi uštede za opremu koja se kao nova ugrađuje s obzirom da Grad plaća troškove rasvjete i u prigradskim naseljima.
Da li je netko maznuo lovu ili nije maznuo ja neću nagađati?

Gradonačelnik Marin Mandarić: DA SU SE POLJSKI PUTEVI RADILI OVAKO ZADNJIH 15-20 GODINA BILI BI UREDNI MAKSIMALNO
Od ukupnih hektara poljoprivrednog zemljišta na raspolaganju Grada Đakova se radi i to je najbitnije.
Pitanje je, kako je tko došao do zemlje je sasvim drugo pitanje. Pitanje naplate zakupa je opet drugo pitanje. Tko plaća, tko ne plaća, zašto Grad Đakovo ništa nije činio da pokuša utjerati malo bolje tu naplatu?
Mi smo neke napore učinili ove godine u tom smjeru i mogu reći da se napredak vidi, ove godine je naplaćeno oko 2 mil. kn.
Mogli ste primjetiti da su se počeli raditi poljski putevi, otresnice i takve stvari. Lenije su nasipane kamenom, nije to dovoljno, ali da smo to radili zadnjih 15-20 godina poljski putevi bi bili uredni maksimalno.
Ove godine je oko 300 000 kn prikupljenih od zakupa vraćeno u poljoprivredu.

Zoran Vinković: KOLIKI SU STVARNI TROŠKOVI TZV. “ĐAKOVAČKOG LISTA”
Zahvaljujem što ste nastavili započete projekte od aglomeracije, biciklističkih staza, javne rasvjete…
Zahvaljujući upravo građevinskoj dozvoli i projektu bivše vlasti je započela izgradnja javne rasvjete u Kuševcu, Širokom Polju i Budrovcima.
U Budrovcima su ovakvi povampireni tzv. pametnjakovići zvali Uskok itd., pa imam i o tome saznanja, iako znamo da cipelarite tvrtke, uvjetujete tko će raditi itd. Imate zamjenika koji ima 15 000 kn plaću i itekako cipelari tvrtke.
Imajući u vidu da građani, pa i ja kao građanin, dobivamo kod kuće tzv. “Đakovački list”, mene zanima koliko su stvarni troškovi štampanja “gebelsovskog lista”, ne samo vezani od vanjskih suradnika, gdje se veliča rad gradske vlasti, a gdje se praktično napada cjelokupna opozicija u Gradu Đakovu. (Foto: screenshot YouTube Đakovo TV)

Više na YOUTUBE ĐAKOVO TV

Please follow and like us:
error0

Portal Široko Polje

nezavisniportalsirokopolje@gmail.com
FB Portal Široko Polje
Videokanal Portal Široko Polje
Siroko Polje
+C