Mandarić: Gradske tvrtke ne mogu biti perjanice gospodarstva, one moraju biti servis građanima, i to je to

Objavljeno: 15. 06. 2017.


PODIJELI:

Dan nakon što je i formalno preuzeo dužnost gradonačelnika Grada Đakova, Marin Mandarić dao je intervju za Glas Slavonije.

GRADSKE TVRTKE SERVIS GRAĐANIMA, I TO JE TO
“Ne mogu ni Grad ni gradske tvrtke biti perjanice gospodarstva ovdje lokalno. One moraju biti servis građanima i to je praktički to. Bitno je da budu samoodržive, da na budu u dubiozama, gubitcima i to je nekakav plafon…”

OSNIVANJE PODUZETNIČKIH ZONA
“Osnova svakog gospodarskog razvoja, primjeri za to su drugi gradovi i općine koji su bili uspješni, osnivanje je poduzetničke zone u vlasništvu grada, gdje onda on po konkurentnim uvjetima može ponuditi potencijalnim investitorima zemljište i dadžbine u nadležnosti grada, olakšice i dr., a oni otvarati nova radna mjesta.”

SERVIS ZA ZAPOŠLJAVANJE STRANAČKIH KADROVA
“Jesu li gradske tvrtke dosad bile servis za zapošljavanje i hoće li nova gradska vlast ostati imuna na te procese?
– Jesu, otvoreno sam to i rekao u posljednjem sučeljavanju s prethodnikom. Bile su spremište stranačkih kadrova. Vrijeme će pokazati našu imunost na to. Osobno nemam problem s tim. Na našoj izbornoj skupštini GO HDZ-a, kada sam izabran za predsjednika prije godinu i nešto, tada sam se pri obraćanju prije izbora dotaknuo i te teme i pred 150 delegata na skupštini rekao da HDZ nije i ne može biti HZZ. Imamo puno članova, naravno, ali nije cilj članstva u nekoj stranci da se riješe osobni problemi.”

VEZOVI
“Kako ocjenjujete sadržaj i stupanj dovršenosti naslijeđenih projekata?
– Najviše bode u oči projekt Trga; čini mi se da nas tu malo hvataju rokovi, da se probijaju. Vezovi su nam drugi puni srpanjski vikend, danas (jučer, nap. a.) je već 13. lipnja. Sutra (danas, nap. a.) imamo sastanak s izvođačem i nadzornim inženjerima da vidimo gdje je zapelo i kada će radovi biti privedeni kraju. Ne možemo dopustiti da Vezovi i povorka prolaze kroz gradilište.”

Više na Glas Slavonije