MANDARIĆ: NEĆEMO PODRŽATI PRORAČUN – GALIĆ: IZNOS ZA FUNKCIONIRANJE MJESNIH ODBORA JE ZANEMARIVO MALI

Objavljeno: 19. 11. 2016.


PODIJELI:

hdzdakovo-copy

Prijedlog proračuna za sljedeću godinu đakovački HDZ  neće podržati, obznanio je to između ostalog na konferenciji za medije Marin Mandarić, predsjednik HDZ-a Đakovo.

I IZ ISTUPA NADBISKUPA HRANIĆA MOGLO SE ČUTI DA SITUACIJA U GRADU I ĐAKOVŠTINI NIJE NIMALO DOBRA

Mandarić o proračunu: “Nećemo ga podržati zato što ga ne smatramo, kao što smo čuli u najavama, da je on razvojni sa socijalnim komponentama. On je za nas i više nego očito jedan predizborni proračun. Cijeli grad bruji, bruje radnici, bruje nezaposleni, bruje umirovljenici, bruje poslodavci, poduzetnici, a jednako tako i iz javnih istupa nadbiskupa Hranića moglo se čuti da situacija u Gradu Đakovu,  tako i na cijeloj Đakovštini, nije nimalo dobra.”

ČUDI NAS OD KUDA TOLIKA EUFORIJA KOD ČELNIH LJUDI

“Nije nam jasno od kuda tolika euforija, tolika zanesenost od strane čelnih ljudi Grada Đakova, koji sve u superlativima govore o svom radu u proteklom razdoblju.

Pred vijećnicima će u ponedjeljak biti predložena “Strategija razvoja Grada Đakova za razdoblje od 2016. – 2020.”. Smatramo da nije provedena šira javna rasprava, nisu uključene sve bitne zainteresirane strane, iz toga razloga ne možemo podržati “Strategiju”. Strategija nam svakako treba, nama je jasno da nam ona treba da bismo se mogli prijavljivati na EU fondove.

Predlažemo zato da se odluka o usvajanju ove strategije prolongira do iduće sjednice Gradskog vijeća, da se pusti šira javna rasprava i kao takva na idućoj sjednici uputi pred vijećnike” – rekao je danas između ostalog na konferenciji za medije predsjednik đakovačkog HDZ-a Marin Mandarić.

GALIĆ: MJESNIM ODBORIMA SU PREDVIĐENI ZANEMARIVO MALI IZNOSI ZA FUNKCIONIRANJE

Antun Galić dodatno je pojasnio zašto je HDZ-u neprihvatljivo dizanje ruku za prijedlog proračuna, a prema njegovom istupu čini se da je to prije svega odnos prema mjesnim odborima.

“Što se tiče prijedloga proračuna za 2017. godinu, uočene su neusklađenosti sa zahtjevima mjesnih odbora koji su upućeni prema Upravi Grada Đakova i samim time nisu zadovoljene potrebe građana koje predstavljaju.

Još jedna stvar što se tiče MO, uočeno je da je predviđen, ja ću reći zanemarivo mali iznos u proračunu za funkcioniranje MO, a svjedoci smo da je postojala želja i inicijativa da se krene sa preustrojem MO, kako bi oni bili fleksibilniji, kako bi bili učinkovitiji. I dalje smo svjedoci da se zanemaruje na terenu rad i naročito MO na području Grada Đakova.” – prenosi Djakovotv Djakovo nepodržavanje proračuna i nezadovoljstvo HDZ-a odnosom prema MO.

 

 

.