Mandarić: U Mimozu socijalne usluge

Objavljeno: 04. 06. 2019.


PODIJELI:

Nakon što je država krajem siječnja Gradu Đakovu darovala ovdašnji najveći mrtvi kapital – bivšu upravnu zgradu jednako tako bivše Đakovštine d.d. – Mimozu, a pozicija i oporba u gradskoj vijećnici i izvan nje ukrstila koplja oko tog dara Đakovu, ova se tema ponovno našla za vijećničkom govornicom, na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća (GV). Gradonačelnik Marin Nandarić (HDZ) tada je poručio da se ozbiljno razmišlja o budućim sadržajima zgrade te da se ona pritom temeljito obnovi sredstvima Europskog socijalnog fonda – piše Glas Slavonije.

 

Najave da će Mimoza nakon temeljite obnove “ići” u socijalne usluge skreće pozornost na dugogodišnje đakovačko pitanje – gdje trajno smjestiti ovdašnji Centar za socijalnu skrb koji je, podsjetimo, godinama podstanar u tijesnom, suterenskom prostoru Doma za starije i nemoćne, a gdje je u najmu, Tragom najava da će u obnovljenu Mimozu socijalne usluge, ravnateljicu Centra za socijalnu skrb Đakovo, Dubavku Petrović, pitali smo jučer vidi li se Centar u toj zgradi.

– Već su vođeni razgovori o toj temi, a upravo slijedi razgovor u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku o tome. U svakom slučaju, mi smo za Mimozu zainteresirani. Do kraja tjedna više ćemo znati i definirati o preseljenju – da li u nju ili slijedi neko drugo rješenje – kaže Petrović. Dodaje, Centar ima potrebe za 1000 četvornih metara prostora,


– Kada bismo se preselili u Mimozu, trebao bi nam cijeli kat. Sada smo u skučenih 292 kvadrata gdje radi 27 zaposlenih, a tu je i svakodnevna fluktuacija stranaka, kojih dnevno zna biti i po 20 – 30, ovisno o kojem se odjelu radi – zajamčenoj minimalnoj naknadi, braku i obitelji i dr. – kaže Petrović – piše između ostalog Glas Slavonije. (Foto: Screenshot Google/maps)