MASKE U VIJEĆU SU PALE: TKO IZ VLASTITIH INTERESA ŠTITI NESPOSOBNOG I ZA GRAD ŠTETNOG PREDSJEDNIKA GRADSKOG VIJEĆA?

Objavljeno: 08. 07. 2015.


PODIJELI:

SDPVIJEĆNICI

Na današnjoj 18. sjednici Gradskog vijeća Grada Đakova, naši vijećnici tražili su dopunu Dnevnog reda sjednice izglasavanjem nepovjerenja predsjedniku Gradskog vijeća, Goranu Soldi.

SDPVIJEĆNICI2Mišljenja smo da Gradsko vijeće mora reagirati na sve afere koje štete Gradu, posebno kada se radi o predsjedniku tog istog Vijeća, koji mora odgovarati za štetu koja je učinjena otrovanim radnicima Univerzala, kao i za kaznu od 270.000 kuna zbog nezakonitih ugovora u istom poduzeću.

Na prethodnoj sjednici, održanoj 23. travnja, Gradsko vijeće donijelo je zaključak da će “sukladno zakonskim propisima ravnatelji gradskih ustanova i uprave trgovačkih društava snositi odgovornost i sudjelovati u nadoknadi štete u slučaju eventualnih kazni uslijed nesavjesnog rada”. Ako Gradsko vijeće donosi takvu odluku, onda su vijećnici u tom Gradskom vijeću obavezni prvi provoditi iste i savjesno raditi iz dužnosti prema građanima koji su ih izabrali.
Goran Soldo nije osoba koja smije obnašati časnu funkciju predsjednika Vijeća. Kako nitko osim troje vijećnika SDP-a nije smatrao da ovako nesavjesna osoba ne može predsjedati Gradskim vijećem, naši vijećnici napustili su sjednicu jer ne žele dati legitimitet takvoj osobama.
S današnjim danom pokazalo se da je jedina prava oporba u Gradu SDP i da očito postoje razlozi zašto Soldu podržavaju vijećnici HDSSB-a, HDZ-a, HNS-a i nezavisni vijećnici, bivši članovi nekih stranaka. Šteta koja se Gradu čini je nemjerljiva i ne možemo i ne želimo tome dati legitimitet. Protiv toga ćemo se uvijek boriti!

Klub vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću

Josip Matkov

Vlatka Berc

Sanja Bježančević