MEDONIJERA DAMIRA SCHLEISA IZ ĐAKOVA NAJBOLJA PODUZETNIČKA IDEJA 2016. GODINE

Objavljeno: 18. 01. 2017.


PODIJELI:

Praline od kristaliziranog meda u ekološkom pakiranju kratki je opis prvonagrađene ideje Damira Schleisa iz Đakova.

S ciljem da ovaj jedinstveni proizvod doista uskoro bude na tržištu, a da cijeli projekt zaživi kao uspješan poslovni poduhvat, Osječko-baranjska županija je kroz svoj projekt Najbolja poduzetnička ideja, nagradila ovu ideju sa 8 tisuća kuna. Uz Damirov još je 12 nagrađenih projekata s iznosima od 2.000,00 do 5.500,00 kuna.
Nagrade za najbolje ideje uručio im je župan dr. sc. Vladimir Šišljagić na prigodnoj svečanosti održanoj danas u prostorijama Osječko-baranjske županije. Župan Šišljagić je istaknuo kako Županija provodi niz mjera i aktivnosti na poticanju i razvoju malog i srednjeg poduzetništva, a u projektu Najbolja poduzetnička ideja od kako ga Županija provodi, od 2006. godine, sudjelovalo je gotovo 600 osoba koje su stimulirane za svoje ideje sa 1.141.000,00 kuna. Mnogi od njih potom su svoje ideje ostvarili u praksi, odnosno to im je značilo početak poslovanja, a često i samozapošljavanje, rekao je župan Šišljagić.
Ove godine ukupni fond nagrada iznosio je 36.500,00 kuna, a uz Županiju novčana su sredstva osigurali sponzori: Cesting, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Osijek i Erste&Steiermarkische Bank d.d – stoji u obavijesti Osječko-baranjske županije.