MEMORIJAL “IVAN LONČAREVIĆ”: HAJDUKU 3:0 NIJE DOVOLJNO ZA ULAZAK U FINALE!

Objavljeno: 06. 08. 2016.


PODIJELI:

memorijallon (1)

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grob legende NK Hajduka Ivana Lončarevića otvoren je  jučer popodne trodnevni Memorijalni turnir.

Vodstvo NK Hajduka, MO Široko Polje, članovi KUD-a “Širokopoljac”, bivši suigrači, prijatelji i članovi obitelji okupili su se oko groba jednog od najistaknutijih igrača kluba kako bi mu još jednom odali priznanje za sve što je učinio svojim djelovanjem za Široko Polje.

Nakon toga svi su se preselili na igralište gdje je odigrana i prva utakmica “Memorijala”.

Domaći Hajduk otvorio je “Memorijal” protiv susjeda, Slavonije iz Punitovaca.

Čini se, sportski protivnici koji ne mogu odigrati “normalnu” utakmicu (zadnja prvenstvena utakmica u Punitovcima nakon velikog preokreta otišla na stranu Hajduka 4:6).

Tako je bilo i jučer.

Hajduk je vodio nakon 1. poluvremena 3:0, golovima Aldina Ćebe, Marina Bikića i Mateja Veselinovića. Kao što reče moj prijatelj Tadijan, gosti su u tom periodu izgledali kao da im se ne da igrati. Naravno da su za to ipak “krivci” bili igrači Hajduka, koji su jednostavno ugušili igru Slavonije. Kao ekipa koja voli puno držati loptu u nogama, Punitovčani nisu uspjeli razviti igru. Prekrasnim golovima Hajduk je sigurno koračao prema nedjeljnom finalu. Dirigentsku palicu u tom dijelu držao je domaćinov glavni kreator Aldin Ćebo, prvo ime 1. poluvremena (ne zbog gola, nego zbog igre).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI onda je u drugom poluvremenu nastao neshvatljiv pad Širokopoljčana.

Od početka drugog dijela vidjelo se da im je domaćin dao “dozvolu” da mogu igrati, a njima je to jako nedostajalo.

Ćebo kao da nije došao na 2. poluvrijeme, s njim je stao i Hajduk.

Razigrali su se Goran Uzelac, (naš) Ivan Vinko i Josip Vranić, ali ipak još uvijek je bilo teško povjerovati u potpuni preokret.

Međutim to se i dogodilo, golovima Uzelca (1) i Josipa Vranića (3), odnosno ukupnim rezultatom 4:3 gosti će igrati u nedjeljnom finalu.

U subotu (6. kolovoza) u 18 sati, na rasporedu je još jedan šlager, sastaju se ekipe Šokadije (Strizivojna) i Mladosti (Satnica Đakovačka).

.