MINISTAR OREPIĆ: “POLICIJA ČEŠLJA ADRESE LAŽNIH PREBIVALIŠTA, STAT ĆU NA KRAJ LAŽNIM PRIJAVAMA”

Objavljeno: 07. 06. 2016.


PODIJELI:

izbori

Policija u posljednja dva mjeseca provjerava adrese za koje sumnjaju da su na njima prijavljena prebivališta osoba koja ondje uopće ne žive.

U ovom trenutku još se ne zna koliko će biti odjavljenih s fiktivnih adresa, no ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić kaže da će se to vrlo brzo znati jer se rješenja pišu i s fiktivnih adresa odjavljuju svi oni koji nisu tu – piše Večernji list.

“Svi su stidljivo prilazili rješavanju problema fiktivnog prebivališta jer politički odgovara i jednima i drugima i trećima da imaju određenu bazu birača gdje im to zatreba. Možda je nepopularno u to dirati, ali taj problem moramo riješiti. I od toga neću odustati. Želim da se prebivališta vežu uz konkretnu stambenu jedinicu za koju se zna tko joj je vlasnik. Ne može u 30 “kvadrata” živjeti 100 ljudi i da to bude glasačka mašinerija za bilo koga ili da se preko adrese koriste neosnovane privilegije u Republici Hrvatskoj – rekao nam je ministar Orepić” – prenosi Večernji.

broj birača - đakovačkaNadamo se da će i Široko Polje konačno izaći sa spiskom birača koji ne bode u oči.

Nemoguće je da tako općenite činjenice kao što je broj žitelja u domaćinstvu ne znamo jedni o drugima, ipak ostanemo s velikim upitnikom iznad glave kada pogledamo službeni broj birača možda već kod prvog susjeda do nas.

Četrnaest, deset, nekoliko obitelji s osam punoljetnih članova, jako puno obitelji sa šest i pet punoljetnih članova po kućama.

Zaista se zapitamo, čije je to selo?

broj birača - kolodvorskaJoš je poraznije ako su takvi napumpani spiskovi poslužili za izvlačenje materijalnih i drugih koristi, a sve na štetu građana Hrvatske.

.