MINISTAR PANENIĆ ZAUSTAVIO RASPUDIĆA

Objavljeno: 30. 09. 2016.


PODIJELI:

raspudic-copy

Odlukom tehničkog ministra gospodarstva Panenića zaustavljeno je preuzimanje Badela 1862 od strane Meteor grupe koje je izgledalo sasvim izvjesno.

Iako se činilo da je đakovačka tvrtka nadigrala slovačkog konkurenta St. Nicolausa, ovime se stvar vraća na početak. Potvrdio nam je to u razgovoru za Telegram ministar Tomislav Panenić, istaknuvši da je Upravi Badela naložio da raspišu novi poziv za investitora s jasnijim kriterijima.

“Ne mogu se oteti dojmu da je netko bez novaca želio preuzeti jednu poznatu hrvatsku tvrtku i to neću dopustiti. Meteor je želio bez ulaganja u društvo preuzeti Badelove tražbine po diskontnim cijenama, čime samo društvo ne bi bilo manje zaduženo jer se ne radi o pravoj investiciji. Moramo dobiti jamstvo za stvarno ulaganje u Badel, zato sam od Uprave tražio da raspišu novi poziv”, kazao je Panenić za Telegram.

Iz Meteor grupe Ante Raspudića priopćili su kako nisu iznenađeni ovom odlukom. ‘Tehnički ministar Panenić je tijekom cijelog procesa vrlo otvoreno činio sve kako bi izbjegao donošenje odluke o odabiru Meteor grupe za strateškog partnera iako je upravo naša ponuda, po kriterijima koje je definiralo povjerenstvo koje je on oformio, ocijenjena najboljom ponudom’, priopćeno je iz Meteora, piše između ostalog Telegram.

 

 .