Ministrica znanosti i obrazovanja donijela odluke o dodjeli sredstava osnovnim i srednjim školama – Sredstva za osnovne škole u Širokom Polju, Kuševcu, Budrovcima, Ivanovcima, Đak. Selcima, Novim Perkovcima, Đakovu…

Objavljeno: 27. 03. 2019.


PODIJELI:

Na temelju članka 39. Zakona o sustavu državne uprave (Narodne novine, broj: 150/2011., 12/2013., 93/2016. i 104/2016.) ministrica znanosti i obrazovanja 8. ožujka 2019. godine donijela je Odluku o dodjeli sredstava osnovnim školama i Odluku o dodjeli sredstava srednjim školama za nabavu nastavnih sredstava i opreme potrebne za provedbu kurikuluma.

Ovom Odlukom o dodjeli sredstava osnovnim školama za nabavu nastavnih sredstava, pomagala, potrošnih materijala, alata, uređaja i opreme potrebnih za provedbu sljedećih kurikuluma za osnovne škole: Tehničku kulturu, Kemiju, Biologiju, Prirodu, Prirodu i društvo, Likovnu kulturu i Matematiku u ukupnom iznosu od 30 089 600. Odobrena sredstva doznačit će se na žiroračun osnovnih škola – stoji između ostalog u obavijesti Ministarstva znanosti i obrazovanja .

Među školama koje su dobila sredstva nalaze se i OŠ Vladimir Nazor, OŠ Ivan Goran Kovačić i OŠ Josipa Antuna Ćolnića – Đakovo, OŠ u Đakovačkim Selcima, Budrovcima i Piškorevcima, PŠ u Širokom Polju, Kuševcu, Ivanovcima, Đak. Pisku, Đurđancima i Novim Perkovcima.

 

Odlukom o dodjeli sredstava srednjim školama za nabavu nastavnih sredstava i opreme potrebnih za provedbu kurikuluma odobrena su sredstva za nabavu nastavnih sredstava, pomagala, potrošnih materijala, alata, uređaja i opreme potrebnih za provedbu sljedećih kurikuluma za srednje škole: Kemiju, Fiziku, Biologiju, Likovnu umjetnost i Matematiku u ukupnom iznosu od 13 252 000 – stoji između ostalog u obavijesti Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Tako su sredstva između ostalih dobile i srednje škole u Đakovu: Ekonomska škola Braća Radić, Gimnazija A.G. Matoša i Srednja strukovna škola Antuna Horvata.