Mjesec dana do izbora Široko Polje u dvije dileme!?

Objavljeno: 25. 04. 2017.


PODIJELI:
 
Nešto manje od mjesec dana ostalo je do lokalnih izbora.
Iako službena kampanja još nije počela, kandidati i stranke su itekako aktivni.
Već uobičajeno svake izbore prati mnoštvo anketa, tako je i Portal Široko Polje do sada radio nekoliko puta izborne ankete (što je bitno, do sada uvijek s vrlo točnim predviđanjima), tako će se pokušati još jednom predvidjeti kakvo je raspoloženje Širokopoljčana.
A budite uvjereni, iako smo malo selo, za Široko Polje politički uvijek nabrijano anketu je izuzetno teško napraviti.

 

Ova mini anketa rađena je na malom broju ispitanika (120). 
Pošto još nisu ni programi predstavljeni, a istini za volju ni kandidati nisu do kraja (u)poznati, tako da je ovo ipak više kao probni balon mjesec dana do izbora.
Kako god, anketa predviđa da bi Širokopoljčani opet mogli pohrliti na biralište, i sada je veliki broj ispitanika potvrdio da će izaći na izbore.

DILEMA BROJ 1 – VINKOVIĆ ILI MANDARIĆ?
A kome će dati glas, tu više nisu složni.
Prema mini anketi Širokopoljčani će gradonačelnika birati između sadašnjeg gradonačelnika Zorana Vinkovića i gradonačelničkog kandidata HDZ-a Marina Mandarića, mjesec dana do izbora ovaj mali uzorak gotovo ni jednom ne daje prednost.

Od ostalih kandidata minimalni postotak ide Sanji Bježančević i Maji Žulj.

DILEMA BROJ 2 – IPAK ANUŠIĆU PREDNOST PRED ŠIŠLJAGIĆEM?
Za župana Osječko-baranjske županije Širokopoljčani su čini se također u dvojbi. Glavna borba trebala bi biti između HDZ-ovog kandidata za župana Ivana Anušića i sadašnjeg župana Vladimira Šišljagića.
Jedino što za župana ne bi trebalo biti tijesno, prema mini anketi Širokopoljčani su osjetno naklonjeniji HDZ-ovom Ivanu Anušiću.

HDSSB-ov Karlo Šatvar kod ispitanika u Širokom Polju ima tek minimalne izglede.

Desetak dana pred izbore pokušat će se s većim uzorkom (barem 300-tinjak) dokučiti koga će Široko Polje zaokružiti na izbornim listama.