Mladi za Đakovo: Prosvjed u Preradovićevoj predizborni skup Zorana Vinkovića

Objavljeno: 05. 11. 2021.


PODIJELI:

Iako podržavamo ovakve oblike izražavanja neslaganja s ovakvom situacijom kakva se dogodila i još se uvijek događa u Preradovićevoj ulici, moramo reći i javno se ograditi od bilo kakve podrške skupu koji će se održati sutra ispred gradske vijećnice – stoji u priopćenje stranke Mladi za Đakovo.

 

Na ovom prosvjednom skupu trebali su govoriti isključivo stanari Preradovićeve ulice i jasno i glasno iskazati svoje nezadovoljstvo dugotrajnim radovima koji im onemogućuju normalan svakodnevni život. Ključna riječ u ovoj rečenici je TREBALI. U realnosti, glavni govornik na ovom skupu bit će bivši gradonačelnik Zoran Vinković koji je već najavio kandidaturu za iduće izbore i naravno ovaj skup iskorištava u svrhu samopromocije.Na prošloj sjednici Gradskog vijeća, naš vijećnik Marko Berberović, upitao je kada će biti gotovi radovi, zbog čega su toliko dugo trajali i što će se napraviti da se ubuduće ovakvi slučajevi ne dogode. Odgovor je bio da će radovi završiti početkom prosinca, što je, prema svemu sudeći, nedostižno, a da su glavni odgovorni za dugotrajne radove izvođači radova. I što sad? Kako Vinković može pomoći da se radovi požure ili da se dobiju odgovori na navedena pitanja? Nikako. Njegov nastup može samo postići da HDZov gradonačelnik ovaj skup okarakterizira kao Vinkovićev te da ga u potpunosti ignorira.

Nadamo se da će stanari Preradovićeve uvidjeti da su izigrani i da ovo nije skup protiv dugotrajnih radova, već uranjeni predizborni skup Zorana Vinkovića. Postavlja se pitanje, gdje su vijećnici iz mjesnog odbora, koja je njihova uloga i zašto su dopustili da im Vinković uzme govornicu? Koja je uloga Mjesnog odbora? Jesu li oni ljudi koji su izabrani da se zalažu za boljitak mjesne zajednice ili da budu nečije marionete?

Žao nam je što su stanari izigrani i što ih se iskorištava za pridobivanje jeftinih političkih bodova – stoji na kraju priopćenja stranke Mladi za Đakovo.