Mobilna aplikacija Državna matura dostupna za vježbanje zadataka

Objavljeno: 24. 05. 2017.


PODIJELI:
Mobilna aplikacija Državna matura sadržava ispitne zadatke zatvorenoga tipa.

Zadatci su preuzeti iz ispita koje je polagalo više od 500 pristupnika i koji su provedeni u ljetnome i jesenskome roku u školskim godinama 2012./2013., 2013./2014., 2014./2015. i 2015./2016. To su ispiti iz Hrvatskoga jezika (viša i osnovna razina), Matematike (viša i osnovna razina), Engleskoga jezika (viša i osnovna razina), Fizike, Biologije, Politike i gospodarstva, Psihologije, Kemije, Informatike, Njemačkoga jezika (viša i osnovna razina), Povijesti, Likovne umjetnosti, Sociologije i Geografije. Svrha je aplikacije pripremiti pristupnike za ispite državne mature. Aplikacija olakšava učenje i ponavljanje srednjoškolskoga gradiva i odmah ispravlja odabrani odgovor te obavještava je li odabrani odgovor ispravan ili neispravan.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja zadržava pravo dopune sadržaja ispitnih zadataka. Aplikacija nije dostupna za Androide 4.4 i starije verzije.

Svim pristupnicima ljetnoga roka državne mature želimo puno uspjeha i ostvarivanje što boljih rezultata.

Aplikacija je od 23. svibnja 2017. godine dostupna svima i možete ju preuzeti na sljedećim linkovima:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.matura.drzvana.matura (za Android)

https://appsto.re/hr/OcFlcb.i (za IPhone iOS) – stoji u obavijesti Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.