09.02.2017

MOBILNA APLIKACIJA “MUP – SIGURNOST I POVJERENJE”

Mobilna aplikacija „MUP-Sigurnost i povjerenje“, kojom građani, putem pametnih mobilnih telefona mogu prijaviti kaznena djela, prekršaje i ostale događaje iz djelokruga rada hrvatske policije, puštena je u rad u listopadu 2015. godine.

Navedena aplikacija, izrađena u sklopu projekta E-policija, može se instalirati na sva tri operativna sustava, Android,  iOS i OS Windows Phone, a pruža mogućnosti građanima da policiji mogu dojaviti razne događaje kada možda iz sigurnosnih razloga nisu u mogućnosti obaviti poziv.

Podsjećamo:

način slanja dojava je vrlo jednostavan, a sastoji se od svega nekoliko koraka: građanin pametnim telefonom fotografira ili snimi događaj, pri čemu je poželjno imati uključene geografske koordinate, nakon čega fotografiju/snimku pošalje centralnom portalu MUP-a. Ukoliko želi, građanin može upisati i komentar, odnosno opis događaja te nastaviti anonimno komunicirati s policijskim službenicima, koji zaprime poruku, kako bi odmah odgovorili na eventualna dodatna pitanja. Za svaku, na ovaj način zaprimljenu dojavu, policijski službenici operativno-komunikacijskih centara pri policijskim upravama, odmah procjenjuju je li potrebno žurno postupanje te je šalju u rad nadležnoj službi, ili je pak odbijaju kao nevažnu.

PU osječko – baranjska, putem mobilne aplikacije „MUP – Sigurnost i povjerenje“, od listopada 2015. godine, zaprimila je ukupno 1089 dojava građana. Policijski službenici zaprimili su sve dojave, provjerili njihovu istinitost te postupili sukladno zakonskim propisima. Od navedenog ukupnog broja zaprimljenih dojava, 737 dojava je prihvaćeno, dok su 352 odbijene.

 
Please follow and like us:
error0

Portal Široko Polje

nezavisniportalsirokopolje@gmail.com
FB Portal Široko Polje
Videokanal Portal Široko Polje
Siroko Polje
+C