09.10.2018

MOST NL i SDP protiv rasta cijena goriva

Na konferenciji za novinare pod nazivom: “Cijene goriva u RH i dalje rastu – kada će Vlada zaštititi svoje građane?“ koja je održana danas (09. 10. 2018.) u 11.00 sati govorili su mr.sc. Boris Piližota, predsjednik GO SDP-a Osijek i prof. dr. sc. Željko Požega, nezavisni gradski vijećnik izabran sa liste Mosta. 

Povod konferenciji današnji je ponovni rast cijena goriva na hrvatskim benzinskim postajama, te je Piližota odmah na početku istaknuo da je krajnje vrijeme za reakciju države. Piližota je prezentirao usporedbu prosječnih cijena goriva po mjesecima u posljednje dvije godine, te dokazao da su cijene danas u odnosu na 2016. godinu veće za 20 do 25 posto ili da su cijene danas u odnosu na 2017. godinu veće za 15 do 20 posto. Istaknuo je da je cijena goriva u Hrvatskoj na najvišoj povijesnoj razini iako cijene sirove nafte na svjetskom tržištu nisu na svome vrhuncu.

Požega nadalje proziva Hrvatske ceste da nisu potrošili dobiveni iznos subvencija u cijelosti na investicije i održavanje cesta pa bi bilo dobro čuti odgovor zašto je tome tako i gdje potroše preostali iznos od otprilike 400-tinjak milijuna kuna.
Na kraju, Požega iznosi podatak da su Hrvatske autoceste u 2017. godini dobili za izgradnju i održavanje autocesta 485 milijuna kuna od hrvatskih građana koji kupuju gorivo, a u tu svrhu potrošili samo 241 milijun kuna te ih također proziva da objasne gdje su potrošili razliku od 244 milijuna kuna i za koju namjenu – stoji u obavijesti na službenoj FB stranici MOST-a NL Osijek.

Please follow and like us:
error0

Portal Široko Polje

nezavisniportalsirokopolje@gmail.com
FB Portal Široko Polje
Videokanal Portal Široko Polje
Siroko Polje
+C