NA BAZENSKIM TRIBINAMA POSEBNA VODOOTPORNA I PROTUKLIZNA MASA, OTPORNA NA UV ZRAČENJA

Objavljeno: 25. 05. 2016.


PODIJELI:

UNIVERZALBAZENI

Rekonstrukcijom tribina Gradskoga bazena bit će zaustavljen prodor vode u unutrašnjost

ĐAKOVO – Na Gradskom bazenu intenzivno se priprema nova kupališna sezona. Na tribinama, koje su podvrgnute potpunoj rekonstrukciji, radnici postavljaju hidroizolaciju i obavljaju pripremu podloge za nanošenje završnog vodonepropusnog protukliznoga sloja, ujedno otpornog na UV zračenja.

UNIVERZALBAZENI– Zbog dugogodišnjih problema sa stalnim prodiranjem vode u prostorije ispod tribina bili smo primorani pronaći praktično rješenje koje će napokon zaustaviti daljnje vlaženje prostorija sportskih klubova. Ovime plivačima i vaterpolistima osiguravamo primjerene uvjete za rad, dok posjetitelji kupališta u isto vrijeme dobivaju novouređene tribine modernog izgleda, koje mlada populacija rado koristi kao sunčalište, kaže predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo. Da su dosadašnji higijenski uvjeti u unutrašnjosti tribina iz sezone u sezonu bivali sve lošiji, upravo zbog nakupljanja plijesni i gljivica, potvrđuju đakovački sportaši koji taj prostor u ljetnim mjesecima svakodnevno koriste. Ista je situacija sa strojarnicom, uredima, svlačionicama i sanitarnim čvorom.

Soldo tvrdi kako će se postavljanjem hidroizolacije i pokrivanjem tribina posebnom masom, za koju će Univerzal kao upravitelj Gradskog bazena Đakovo dobiti garanciju izvođača radova na pet godina, problem prodiranja vode pod tribine napokon biti trajno riješen.

Osim toga, u koritu olimpijskog bazena Univerzalovi djelatnici privode kraju postavljanje novih pločica koje zamjenjuju stare, popucane i dotrajale, nakon čega slijedi završni “glanc”. – Grad Đakovo lani je u Gradski bazen investirao čak milijun kuna, a za ovu sezonu ulaganje će premašiti milijun i 300 tisuća kuna! Svi će radovi biti gotovi do 15. lipnja, zaključuje Soldo.

.