NA GRADSKOJ TRŽNICI USKORO NOVE KLUPE ZA ODMOR, CVJETNJACI VEĆ UREĐENI

Objavljeno: 08. 09. 2016.


PODIJELI:

cvjetnjaci

Uređenjem prostora Grad Đakovo i Univerzal nastavljaju projekt revitalizacije Gradske tržnice

ĐAKOVO – Na Gradskoj tržnici Univerzalovi djelatnici, zajedno s građanima angažiranima javnim radovima, uređuju klupe za odmor i cvjetnjake uz nogostup u Splitskoj ulici. Prvo su uklonjene već dotrajale i 20 godina stare daske s klupa, kojima je unatoč redovnom održavanju prošao vijek trajanja, a potom obojeni cvjetnjaci i formirano zelenilo. – Obnova i uređenje blokova s cvjetnjacima i klupama nadovezuje se na obnovljenu rasvjetu Gradske tržnice, koja je ponovno u funkciji, i zamjenu stolarije na Univerzalovom poslovnom uredu i na ulazu u zatvoreni dio tržnice, gdje smo u siječnju postavili energetski štedljivu aluminijsku stolariju, kaže predsjednik Gradskoga vijeća Đakova Goran Soldo. Zna li se da je još od konca 2014. upravo odlukom Vijeća prvi sat parkinga na čak 120 parkirališnih mjesta zelene zone besplatan, sve je ovo dio projekta kontinuirane revitalizacije, koji je nakon 15 godina preokrenuo trendove i Gradskoj tržnici vratio posjećenost.

– Već drugu godinu u suradnji sa strukom domaćim proizvođačima koji prodaju namirnice iz vlastitog uzgoja dodjeljujemo certifikate “Proizvodi hrvatskog seljaka”. Oni u značajnoj mjeri pomažu brendiranju autohtone proizvodnje. Raste i broj licenciranih proizvođača prepoznatljivih po žutim majicama i zelenim pregačama; s prošlogodišnjih 50 popeo se na 65! Ispunjavamo tako zajednički cilj Grada Đakova i Univerzala, povezivanje proizvođača s područja Đakovštine s krajnjim korisnicima koji žele svježe, zdravo voće i povrće kontroliranog podrijetla, navodi Soldo.

Cvjetnjake i blokove s hortikulturom, obojene u zeleno poput boje u već osvježenome “amfiteatru”, uskoro će upotpuniti nove, također zelene daske klupa za odmor građana koji dolaze na tržnicu ili jednostavno šeću Splitskom ulicom.

 

.