Na listi kandidata Općinske organizacije HSS-a Čepin za Općinsko vijeće, nema mjesta za branitelje!

Objavljeno: 10. 04. 2017.


PODIJELI:
Dana 07. travnja 2017.godine Općinska organizacija HSS-a Čepin službeno je predstavila listu kandidata za Općinsko vijeće. Nažalost od 17 kandidata na listi za predstojeće lokalne izbore  nije bilo mjesta ni za jednog jedinog hrvatskog branitelja. Podršku na predstavljanju liste u Čepinu  dao  je i predsjednik Županijske organizacije HSS-a Osječko-baranjske županije koji je i sam hrvatski branitelj ali nije mu bilo čudno i nelogično što na listi nema niti jednog branitelja. Da bi odluka bila još apsurdnija Općinska organizacija HSS-a Čepin ima osnovanu i vrlo aktivnu asocijacija branitelja HSS-a,s ciljem uključivanja branitelja u aktivno rješavanje gospodarskih i političkih pitanja. Pet članova asocijacije branitelja HSS-a “Hrvatski sokol” Čepin ujedno su aktivni i dugogodišnji članovi Odbora Općinske organizacije HSS-a Čepin, no ni ta činjenica nije bila dovoljna da se nekog branitelja uvrsti na listu kandidata HSS-a za Općinsko vijeće.

Nakon službenog predstavljanje liste, dana 08. travnja 2017.godine sazvao sam izvanredni Odbor Organizacije branitelja HSS „Hrvatski sokol“ Čepin i informirao članstvo o nizu nelogičnih, kontradiktornih i nelegitimni  odluka  Općinskog odbora HSS-a Čepin koje je donosio u posljednje vrijeme. U više sam navrata novom vodstvu Općinske organizacije HSS-a Čepin sugerirao i predlagao da na listi kandidata za Općinsko vijeće treba biti prisutan barem jedan član asocijacije branitelja HSS-a “Hrvatski sokol” Čepin. Nažalost novo vodstvo stranke na čelu sa v.d. predsjednicommoj je prijedlog ignoriralo i sa indignacijom odbilo.Time je asocijaciji branitelja HSS-a “Hrvatski sokol”Čepin uskraćeno statutarno pravo za političko djelovanje kao i pravo delegiranja naših predstavnika.Svima je poznato da je asocijacija branitelja HSS-a “Hrvatski sokol”Čepin u proteklom vremenu bila izuzetno aktivna u mnogim humanitarnim akcijama i manifestacijama u obilježavanju kulturnih i javnih događanja Općine Čepin. Prisutni članovi Odbora Organizacije branitelja HSS „Hrvatski sokol“ Čepina, podržali su izvješće predsjednika te donijeli jednoglasnu odluku o raspuštanju ogranaka asocijacije branitelja „Hrvatskog sokola“ Čepin.Također donesena je posljednja  jednoglasna odluka u sadašnjem saziv organizacije da će se preostala blagajnička sredstva prikupljena donacijama podijeliti uoči Uskrsa obiteljima (desetak) slabijeg imovinskog stanja s područja Općine Čepin.

Hrvatska se ponosi svojim braniteljima i svaka stranka priželjkuje da ih ima u svojim redovima pa i na stranačkim listama, jer branitelji su ovu državu stvorili i obranili i stoga su najjača garancija njezina opstanka. Izgleda da jedino Općinskoj organizaciji HSS-a Čepin ne trebaju hrvatski branitelji kao kandidati za Općinsko vijeće.

Zbog svega gore navedenog odnosno neslaganja s ovakvom politikom kao umirovljeni časnik HV-a, predsjednik asocijacije branitelja HSS-a “Hrvatski sokol” Čepin te član Općinskog odbora HSS-a Čepin, dana  08.travnja 2017.godine dao sam neopozivu ostavku na sve funkcije u stranci i zatražioispisnicu iz Hrvatske seljačke stranke. Nažalost vodstvo Općinske organizacije HSS-a Čepin očito vodi i slijepo slijedi politiku predsjednika HSS-a Kreše Beljaka koji želi “novi” i “moderan” HSS u kojemu nema mjesta za hrvatske branitelje.

Predsjednik Organizacije branitelja HSS-a „Hrvatski sokol“Čepin

Stjepan Čango