Na međužupanijskoj nogometnoj utakmici prijavljeno kršenje mjera

Objavljeno: 23. 03. 2021.


PODIJELI:

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su nakon zaprimljenih dojava utvrdili kršenja pridržavanja mjera propisanih Odlukom Stožera civilne zaštite RH, a u vezi okupljanja na športskom događaju u Boboti.

Naime, u subotu 20. ožujka u vremenskom periodu od 15,30 do 17,30 sati na nogometnoj utakmici između dva nogometna kluba prvenstvene međužupanijske nogometne lige je uz igralište nazočilo oko 70 posjetitelja, što je protivno odluke stožera nadležne civilne zaštite i zabrane okupljanja posjetitelja na nogometnim utakmicama.

Kako je broj osoba za ovakvo okupljanje ograničeno i nije u skladu sa epidemiološkim razmjerima, policija je prekršajnom odjelu nadležnom općinskom sudu podnijela optužni prijedlog protiv pravne te odgovorne osobe nogometnog kluba iz Bobote, zbog sumnje da je počinio prekršaj iz članka 47. stavak 2. točka 10., što je kažnjivo po članku 76.b stavak 1. točka 1. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti – stoji u obavijesti Policijske uprave vukovarsko-srijemske. (Foto: ilustracija)