NA OTVORENJU 7. ĐAKOVAČKIH REZOVA PRISJETILI SMO SE ĐAKOVA S POČETKA SEDAMDESETIH GODINA PROŠLOG STOLJEĆA

Objavljeno: 23. 06. 2016.


PODIJELI:

rezovi20165

Sinoć su u Đakovu otvoreni 7. Đakovački rezovi i to zanimljivom projekcijom Filmskih kronika Đakovštine iz sedamdesetih godina prošloga stoljeća.

Točnije, Rezovi su nas podsjetili kako se živjelo u Đakovu 1971. godine u prvoj snimljenoj kronici, ali i odličnim prilogom o 5. Đakovačkim vezovima.

rezovi20162Publiku je pozdravila predsjednica Đakovačkih rezova, Sanja Bježančević, te napomenula kako 7. Rezovi obilježavaju nekoliko velikih obljetnica. Prije svega 40. godina Etno film festivala Srce Slavonije, 50. godina Đakovačkih vezova, 65. gofina Foto-kino kluba Đakovo i 70. godina Hrvatske zajednice tehničke kulture. Rad Puhačkog orkestra DVD-a Đakovo, koji su Rezove otvorili filmskom glazbom, predstavio je njihov voditelj Tomislav Kruljac, a manifestaciju je otvorio dogradonačelnik Mirko Ćurić koji je pohvalio rad udruge Đakovački rezovi, ali i samu manifestaciju.

REZOVI20161Publiku je razveselio pogled na Đakovo 70.-ih godina, a Rezovi su još jednom pokazali da su jedna od najzanimljivijih manifestacija u Slavoniji s programom koji je uistinu vrijedan pažnje i kvalitetan.

Organizator manifestacije je udruga Đakovački rezovi, a suorganizatori su Zajednica tehnicke kulture grada Đakova. Pokrovitelji manifestacije su HAVC, Hrvatska zajednica tehnicke kulture, Grad Đakovo i Auto Zubak.

Rezovi se nastavljaju danas i sutra filmskim projekcijama, a zatvara ih koncert benda Elemental.

rezovi20163     rezovi20164

.