Na popravni rok mogu i učenici sa 4 jedinice – Učenici nižih razreda ne mogu pasti ove godine

Objavljeno: 28. 05. 2020.


PODIJELI:

Vlada je danas uredbom dopunila Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, kojom se proširuje krug učenika koji mogu na dopunsku nastavu i popravni rok, kako bi im se pružila dodatna prilika za ispravljanje zaključenih ocjena nedovoljan te omogućio prelazak u viši razred.

 

UČENICI NIŽIH RAZREDA NE MOGU PASTI OVE GODINE

Što se tiče razredne nastave, predviđa se dopunski rad za sve učenike u razrednoj nastava sa zaključenom negativnom ocjenom, kako bi ocjenu ispravili. Ako se ocjena ne ispravi, izuzetno ove školske godine omogućava se prelazak u viši razred učenicima koji imaju iz više od jednog predmeta ocjenu nedovoljan.

DOPUNSKI RAD I DODATNI POPRAVNI ROK ZA UČENIKE SA ČETIRI NEGATIVNE OCJENE

Učenicima viših razreda osnovne škole i srednje škole omogućen je dopunski rad i popravni rok ako imaju najviše dvije zaključene ocjene nedovoljan. Uredba predviđa dopunski rad za sve učenike viših razreda osnovne škole i srednje škole koji imaju najviše četiri zaključene ocjene nedovoljan te dodatni popravni rok za ispravljanje ocjene.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak istaknula je da je hrvatski model nastave na daljinu bio prepoznat i cijenjen i izvan Hrvatske, no uzimajući u obzir i pandemiju koronavirusa i potres u Zagrebu, odlučeno je da se najranjivijim skupinama učenika pruže dodatne prilike. (Izvor: HINA, Foto: internet)

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0