Na tragu boljeg grada

Objavljeno: 18. 10. 2021.


PODIJELI:

U zadnjih smo desetak dana imali prilike čuti razne osvrte na politička događanja u našem gradu u kojima se spominju sve lokalne političke stranke pa tako i Most Đakovo.

 

Pozdravljamo svaku političku raspravu i kritike, te ovim putem želimo razjasniti pitanje sudjelovanja Mosta u gradskim odborima, budući da smo primijetili da građanima nije jasno o kakvim odborima se radi, što pojedine političke struje koriste za vlastite manipulacije, a sve pod krinkom „zabrinutih građana“ ili Facebook aktivista.
Naime, radi se o odborima koji su radna tijela gradskog vijeća, a u kojima sudjeluju i stranke pozicije i stranke opozicije. Za svaki od tih odbora postoji kvota (broj mjesta) predviđena za oporbene stranke.

Tako je i Most, kao jedna od stranaka OPORBE, dobio nekoliko mjesta u nekoliko odbora i na ta mjesta delegirao svoje članove na sljedeći način: Odbor za izbor i imenovanja (Ivona Duvnjak), Odbor za financije i gospodarstvo (Tina Blažević i Ivona Duvnjak), Odbor za ravnopravnost spolova (Kristina Orlić) i Odbor za pritužbe građana (Irena Ivkić – predsjednica odbora). Većina je odbora oformljena na 2. sjednici gradskog vijeća, a tom smo prilikom napravili i izmjenu u Odboru za financije i gospodarstvo, tako što smo umjesto Ivone Duvnjak (protiv koje je proveden stegovni postupak i
razriješena je članstva od strane nacionalnog Mosta) imenovali Irenu Gluhak Forempoher.

Dakle, nismo promijenili političko usmjerenje, ostajemo oporba kao što smo to najavili prije izbora i objavili odmah nakon izbora. Također smo građanima obećali da ćemo biti konstruktivna oporba spremna na suradnju s bilo kojom strankom na dobrim prijedlozima kojima je cilj unaprijediti kvalitetu života naših sugrađana, a rad u odborima gradskog vijeća je jedan od načina realizacije takve politike – stoji u priopćenju Mosta Đakovo.