09.10.2018

Najbolji gradovi u Hrvatskoj – Slavonski slobodan pad

Veliki projekt prvog izbora najboljih hrvatskih gradova kojeg su organizirali gradonačelnik.hr, Hanza media i Ipsos u četvrtak je okrunjen proglašenjem i dodjelom nagrada pobjednicima. Svečanost je održana u šibenskom Amadria Parku, u sklopu  ‘Dana regionalnog razvoja i EU fondova’ koje organizira Ministarstvo regionalog razvoja i EU fondova.

Krk, Sveta Nedelja i Varaždin najbolji su gradovi na području gospodarstva, Pag, Umag i Čakovec kada su u pitanju demografska i obrazovna politika, a Novigrad, Poreč i Dubrovnik najbolja su mjesta za život. Šampion EU fondova je Grad Križevci, nagradu za Eco City ide u Jastrebarsko, a Smart City titula u Rijeku.

U SLAVONIJI NEMA EKONOMIJE, A BRIGA O MLADIMA, OBRAZOVANJE I DEMOGRAFIJA SU NEPOZNATI POJMOVI
Tri kategorije: ekonomija, obrazovanje, demografija, mladi i socijalna politika te u kategoriji najbolje mjesto za život, jako je malo slavonskih gradova.

Što se tiče ekonomije i kategorije najbolje mjesto za život nema ni jednog slavonskog grada, dok su u kategoriji obrazovanje, demografija, mladi i socijalna politika od slavonskih gradova Daruvar je zauzeo osmo mjesto među srednjim po veličini gradovima, a Požega (5.) i Vukovar (6.) među velikim gradovima.

Očito je da slavonska ekonomija nije na izdisaju, nego je nema, a dosadašnja demografska politika u Slavoniji rezultat je da nema ni jednog grada među 30 hrvatskih gradova po tom kriteriju. 
Više na gradonačelnik.hr.
 

Please follow and like us:
error0

Portal Široko Polje

nezavisniportalsirokopolje@gmail.com
FB Portal Široko Polje
Videokanal Portal Široko Polje
Siroko Polje
+C