Najljepši školski vrtovi 2017.

Objavljeno: 17. 04. 2017.


PODIJELI:

Suradnjom Hrvatske radiotelevizije i Ministarstva znanosti i obrazovanja, i ove godine je raspisan Natječaj za najljepše školske vrtove koji je u tijeku.
Prijave se primaju do 22. travnja.

Stoga se pozivaju  vrtići, osnovne i srednje škole i srodne odgojno-obrazovne ustanove za djecu i mladež u Hrvatskoj da se jave na natječaj.
Škole koje se budu natjecale trebat će, uz ispunjen upitnik, poslati tri fotografije školskog vrta te opis vrta s podacima koje biljke uzgajaju i tko sve u vrtu radi.

Svaka škola oblikuje vrt prema svojim mogućnostima i u skladu s klimatskim i drugim uvjetima, čuvajući bogatstvo i biološku raznolikost Hrvatske te autohtono bilje svojega podneblja.

Na temelju prispjelih prijava Prosudbeno povjerenstvo odabire školske vrtove koje će posjetiti. Nakon obilaska odlučuje o prvonagrađenim vrtovima te na završnoj svečanosti dodjeljuje nagrade i priznanja najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj.  Povjerenstvo ima pravo i ne dodijeliti  nagradu u pojedinim kategorijama ako smatra da nitko ne ispunjava kriterije, a može dodijeliti i nekoliko ravnopravnih nagrada.
Više o natječaju “NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRTOVI 2017.”.