NAJTEŽE STANJE U DRŽAVI JE U SLAVONIJI, STOGA SLAVONIJA NE MOŽE ČEKATI I MORA BITI PRIORITET

Objavljeno: 02. 10. 2015.


PODIJELI:

zasvojdomm

Predstavljen slogan i dio predizbornog programa HDSSB-a.

HDSSB je stranka svih Slavonaca, Baranjaca, Srijemaca, Podravaca i temeljni je cilj HDSSB-a, uz zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa, štititi interese našega zavičaja. Stoga danas predstavljamo naš novi slogan koji glasi – Za svoj dom!

Temelj našega programa još od 2005. godine je reforma lokalne i regionalne samouprave na način da ona bude jeftinija i učinkovitija za sve državljane Republike Hrvatske. To smatramo preduvjetom gospodarskog, ali i ukupnog razvoja naše domovine. Ni puno bogatije države od Hrvatske ne mogu financirati toliki broj jedinica lokalne i regionalne samouprave. To mora pratiti i financijska decentralizacija jer je nedopustivo da se s više od 96% javnoga novca upravlja iz jednoga centra. Tražimo samo da ono što je zarađeno u Slavoniji, u Slavoniju bude i uloženo.
Već u sljedećoj školskoj godini udžbenici za sve učenike osnovnih škola bit će besplatni. Osnovna škola je obvezna i država mora osigurati sve tehničke preduvjete za obrazovanje, a to su i udžbenici. Danas imamo apsurdnu situaciju da su udžbenici besplatni u bogatijim sredinama, poput Zagreba, a roditelji plaćaju nerealno visoku cijenu udžbenika u siromašnijim sredinama – navodi se između ostalog na predstavljanju slogana i dijela predizbornog programa  HDSSB-a.
.