NO LIMITS

Objavljeno: 14. 02. 2017.


PODIJELI:

U organizaciji Udruge Central European Trainers platform te u partnerstvu s Udrugom Civilna, edukativna i transparentna platforma, a koje su dio C:E:T platform Europa mreže udruga, od 04. – 11. veljače 2017. godine u Đakovu se održao seminar pod nazivom NO LIMITS!

Seminar je prva od dvije aktivnosti u sklopu projekta NO LIMITS! koji je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije u sklopu Erasmus+ programa – ključna aktivnost 1 – mobilnost osoba koje rade s mladima, a odobren je od strane Fondacije za razvoj obrazovnog sistema Poljska koja je ujedno i Nacionalna agencija za mobilnost u Poljskoj.

Na seminaru je sudjelovalo 35 youth workera te lidera organizacija mladih iz Hrvatske, Bugarske, Mađarske, Latvije, Italije, Češke, Rumunjske, Makedonije, Ujedinjenog kraljevstva i Poljske.

Ciljevi projekta su:

– Promoviranje Erasmus+ Strategije za uključivanje i različitosti

– Razmjena primjera dobre prakse usmjerena ka socijalnoj uključenosti

– Prednosti Erasmus+ programa kao platforme za podršku za socijalnu uključenost i poštivanje različitosti

– Razmjena iskustava u radu s mladima iz perspektive različitih zemalja

– Jačanje mreža nevladinih organizacija u Evropi

Kroz cijeli niz radionica, sastanaka, rasprava, prezentacija te razmjenu iskustava, mladi su stekli znanja i vještine potrebna za rad s mladima s manje mogućnosti te za uključivanje mladih s manje mogućnosti u njihov svakodnevni rad kroz aktivnosti prilagođene upravo mladima s manje mogućnosti, a koje vode ka socijalnoj uključenosti mladih u društvo.

Također, na projektu je rad Udruge Neven predstavila i predsjednica udruge, dr.Zdenka Konjarik koja je kroz prezentaciju predstavila povijest udruge, razvoj udruge te rad s djecom i mladima te napredak udruge od osnivanja do danas. Također, kroz diskusiju sa sudionicima dr. Zdenka Konjarik je odgovarala na pitanja mladih vezana uz rad s mladima s poteškoćama u razvoju, a sudionici su bili oduševljeni njenom prezentacijom te radom Udruge Neven kao pozitivnim primjerom organizacije koja se unatoč poteškoćama i dalje razvija i zaista radi na uključivosti mladih u društvo.

Ovim putem zahvaljujemo se Udruzi Neven, dr. Zdenki Konjarik i DVD-u Đakovo na pomoći u realizaciji projekta te smo sigurni da će se suradnja udruge C:E:T platforma i udruge Neven nastaviti i u budućnosti u pripremi budućih aktivnosti, kako međunarodnih, tako i lokalnih.

C:E:T platforma će i dalje nastaviti raditi kako na međunarodnim, tako i na lokalnim aktivnostima koje se tiču mladih, a za cilj imaju edukaciju mladih o načinima rada s C:E:T platform Bana Nikole Jurišića 4, 31400 Đakovo, CROATIA Mob: +385-95-518-6602 www.cetplaform.org croatia@cetplatform.org @cetplatform fb.me/cetplatform mladima, poticanje mladih na sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima za mlade te uključivanje mladih u aktivno građanstvo kako bi sudjelovali u javnim raspravama te kroz sudjelovanje u raspravama i kritičko razmišljanje sudjelovali u kreiranju bolje Europe koja će biti kao što joj i moto glasi Europa – ujedinjena u različitosti.

Tomislav Bogdan

Predsjednik udruge C:E:T platforma Hrvatska

Nema odabrana galerija ili galerija je izbrisan.