NOVA KOMUNALNA OPREMA U STROSSMAYEROVOM PERIVOJU

Objavljeno: 05. 05. 2016.


PODIJELI:

UNIPARK

Kako je i bilo najavljeno za ovo proljeće, u Strossmayerovu je perivoju postavljeno deset setova nove komunalne opreme, klupa i koševa suvremenog dizajna, primjereno uklopljenih u vizure perivoja.

UNIPARK– Univerzalovi djelatnici, koji redovito brinu o čišćenju i održavanju parka, obavili su montažu novih klupa i koševa za otpad, čime je zaokružena rekonstrukcija i opremanje novih nogostupa u ovoj najdugovječnijoj gradskoj zelenoj oazi. Iako nosi ime po najvećem đakovačkom biskupu Strossmayeru, perivoj je početkom 19. stoljeća zasadio biskup Emerik Raffay i od tada sve do danas ostao je omiljeno šetalište i mjesto za odmor svih generacija, kaže predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo.

Podsjeća da je skoro pri kraju obnova ljetnog amfiteatra, koji se pokriva betonskim opločnikom u prepoznatljivim crveno-bijelim “kockicama”, što je kuriozitet u parkovnoj arhitekturi, pa do potpune revitalizacije Strossmayerovog perivoja preostaje tek energetski učinkovita rasvjeta, za koju je dokumentacija u izradi.

.