NOVA PRISTUPNA CESTA GRADSKOM GROBLJU IZ IVEKOVIĆEVE ULICE

Objavljeno: 06. 03. 2017.


PODIJELI:

Grad Đakovo i Univerzal intenzivno uređuju sva đakovačka groblja

ĐAKOVO Dovršetkom gotovo pola kilometra novih aleja i izgradnjom novog kolnog ulaza iz Ivekovićeve ulice nastavljene su investicije na Gradskome groblju u Đakovu. Radovima pogoduje proljetno vrijeme, kaže predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo i podsjeća kako su posljednjih dana intenzivirani  i radovi na budućem regionalnom centru pogrebne opreme na križanju Gajeve i Doneganijeve ulice.

– Uz nove su aleje postavljeni kandelaberi sa štednim žaruljama, nove kante za otpad, cvjetnjaci i klupe, posađeno je i novo drveće. Uz kolni ulaz biskupa Mandića počela je izgradnja 70-ak novih grobnica, dok je nova pristupna cesta iz Ulice Otona Ivekovića u dužini od oko 300 metara već spremna za asfaltiranje. Projekt te ceste obuhvaća također nogostup, rasvjetu i odvodnju, ali i rješavanje komunalnih problema žitelja Ivekovićeve, za što su sredstva osigurana ovogodišnjim gradskim proračunom, navodi Soldo.

Nakon što su izgrađene nove kuće oproštaja u Novim Perkovcima i Budrovcima, nedavno su realizirani i projekti uređenja prigradskih groblja u Kuševcu, Širokome Polju, Selcima, Piškorevcima i Đurđancima, gdje su izgrađene nove aleje, postavljena rasvjeta, posađeno drveće i zelenilo. Ovog će proljeća gradski komunalac Univerzal u suradnji s Gradom Đakovom, najavljuje Univerzalov direktor Mile Kaselj, urediti i groblje u Ivanovcima, jedino preostalo u prigradskom prstenu.    

– Ulaganje u komunalnu infrastrukturu đakovačkih groblja tek je minimum zahvalnosti našim pokojnim sugrađanima koji su nas zadužili svojim djelima, ali i ulaganje u trajne vrijednosti koje ostaju u naslijeđe budućim generacijama, zaključuje predsjednik Vijeća Soldo.