Nove pješačke staze i nova rasvjeta u Širokom Polju

Objavljeno: 23. 08. 2019.


PODIJELI:

Nakon što su na zadovoljstvo mještana prije nekoliko dana asfaltirane nove pješačke staze u Grobljanskoj ulici, a radovi na izgradnji nastavljaju se i u Kolodvorskoj, uvjerili smo se kako se ulaganja u đakovačko prigradsko naselje Široko Polje nastavljaju.

 

PREKO 2,5 MILIJUNA KUNA VRIJEDNOST STAZE U KOLODVORSKOJ I GROBLJANSKOJ ULICI

Predsjednik Vijeća mjesnog odbora David Milić budno nadzire izvođenje radova pojašnjavajući nam što dalje slijedi. Tako nam je u Grobljanskoj ulici pokazao netom postavljena nova rasvjetna tijela na stupovima javne rasvjete koja bi uskoro trebala zasvijetliti. Žitelji ove ulice po novim stazama uskoro će  hodati obasjani novom rasvjetom. U istoj ulici izgrađena su dva mostića s jedne i druge strane kolnika za prijelaz pješaka, a na njih je postavljena i zaštitna ograda. Djelatnike tvrtke Tehno-elektro d.o.o. Đakovo zatekli smo pri postavljanju novih rasvjetnih tijela u Kolodvorskoj ulici, gdje se izvode radovi na izgradnji nove pješačke staze. Predsjednik VMO-a David Milić pojasnio je kako će novom javnom rasvjetom biti obasjano cijelo Široko Polje.

            Izgradnju  pješačkih staza u Kolodvorskoj ulici u Širokom Polju izvodi tvrtka Karašica – Vučica d.d. Donji Miholjac, dok je izgradnja pješačke staze u Grobljanskoj ulici u Širokom Polju povjerena tvrtki Tegrad d.o.o. Đakovo. Vrijednost izgradnje staze u Kolodvorskoj ulici je 2.036.847,62 kn s PDV-om, a u Grobljanskoj 554.265.94 kn s PDV-om.

ZAVRŠENI RADOVI NA SANACIJI CIJEVNOG PROPUSTA – ZADOVOLJSTVO UDRUGA SURADNJOM SA GRADOM I FINANCIJSKIM POTPORAMA

Radove je ovih dana obišao i gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić u pratnji svog zamjenika Antuna Galića. Tijekom obilaska radova predsjednik Vijeća mjesnog odbora David Milić gradonačelnika je izvijestio o zadovoljstvu Konjogojske udruge, Konjogojskog kluba, mjesnog KUD-a,  kao i Nogometnog kluba Hajduk te Lovačke udruge Kuna sa suradnjom sa Gradom Đakovom i financijskim potporama kojima Grad podupire njihov rad.

Kada je riječ o Širokom Polju treba reći da su završeni radovi na sanaciji cijevnog propusta u centru sela koje izvodi tvrtka Imitor d.o.o. Kuševac čime bi napokon trebao biti riješen problem plavljenja okolnih domaćinstava.