OČITOVANJE NA NEISTINE IZNESENE NA TISKOVNOJ KONFERENCIJI HDZ-a DANA 22. RUJNA 2014. GODINE

Objavljeno: 22. 09. 2014.


PODIJELI:

DJVRT

U potpunosti odbacujem neistinite navode HDZ-a na njihovoj današnjoj tiskovnoj konferenciji.

Dužnost ravnateljice preuzela sam 1. kolovoza 2012. godine i stupanjem na dužnost  zatekla sam na računu Dječjeg vrtića Đakovo minus od – 108.488,00 kuna da bi već nakon 6 mjeseci Vrtić poslovao pozitivno s podmirenim ranijim dugovanjima. Bez obzira na to iz kojih sredstava se Vrtić financira, a osim gradskog financiranja po djetetu, a ne zaposleniku, uz participaciju roditelja, ranije spomenute brojke projekcija su racionalnog poslovanja.

Tokom dvogodišnjeg mandata koji obnašam u vrtić izričito mojim vlastitim zalaganjem uvedene su promjene i to: HACCP (Hasap) standard i to u sve tri kuće, koji daje jamstvo da su namirnice zdravstveno ispravne i sigurne za konzumaciju, a njime je pojačana i kontrola higijene površina na kojima se priprema hrana. Kupljena je kompletno nova kuhinja, restauriran je namještaj u vrtiću Luka Botić, dvije prostorije u vrtiću Vila su renovirane i postavljeni su novi laminati. Renovirano je dječje igralište i rekviziti u vrtiću Vila, obnovljena je kompletna didaktika, tepisi te kupljen novi TV. Od mog stupanja na dužnost ravnatelja povećan je broj djece u Vrtiću sa 190 na 250.

Odgovorno tvrdim da su sva zapošljavanja u Gradskom vrtiću bila transparentna, preko javnih natječaja i opravdana našim potrebama, a sigurno bez ikakvih stranačkih utjecaja. Isto može provjeriti i Prosvjetna inspekcija kao što bi mogao potvrditi i predsjednik Upravnog vijeća da je dolazio na sjednice. Naime, gospodin Tokić nije bio prisutan na posljednje tri sjednice Upravnog vijeća.

Gordana Stjepanović,

Ravnateljica Dječjeg vrtića Đakovo