Odbijen amandman Mosta za rješavanje problema komaraca

Objavljeno: 24. 11. 2020.


PODIJELI:

Građani Osijeka i okolice dobro znaju svake godine isti problem: najezda komaraca i medijsko prepucavanje nadležnih u općinama oko Osijeka, u Osijeku, Osječko baranjskoj županiji i HZJZ.


Svake godine se dolazi do zaključka da je za rješavanje tog problema potreban zajednički pristup i financiranje borbe protiv komaraca, osobito zbog onih općina koje to ne čine jer ne žele ili nemaju sredstva, pa svaki put “spasonosno” problem rješava župan uz pomoć Vlade RH.

Kako bi se ovaj problem riješio na vrijeme, pravovremenim reakcijama, a u skladu sa “Strateškim smjernicama kontrole komaraca u OBŽ” na prijedlog vijećnika Mosta pri gradskom vijeću grada Osijeka, saborski zastupnici kluba zastupnika Mosta su podnijeli amandman koji je odbijen.

HDZ na gradskoj razini optužuje da se problem ne riješava na vrijeme, HDZ na državnoj razini odbija pravovremene i argumentirane zahtjeve za zajedničko rješavanje problema, HDZ na županijskoj razini kasnije PR-ovski rješava problem. Kad dođe opet vrijeme najezde komaraca, dragi sugrađani neka vam ovo bude podsjetnik na igrokaz – upozorava nas građane da ne budemo “kratkog pamćenja” kada dođe sezona komaraca, vijećnik Mosta u GV Grada Osijeka Petar Kopunović Legetin. (Izvor i foto: FB Petar Kopunović Legetin )