Održan #BeActive Night – Osječanke i Osječani pokrenuli su Grad na Dravi!

Objavljeno: 28. 09. 2020.


PODIJELI:

#BeActive Night, atraktivno noćno vježbanje održalo se 26. rujna, od 19 sati, na novouređenom trgu Vatroslava Lisinskog u osječkoj Tvrđi s ciljem poticanja građana na redovitu tjelesnu aktivnost tijekom cijele godine. 

Osječanke i Osječani vježbali su pod vodstvom poznatih osječkih trenera, pritom se pridržavajući svih epidemioloških mjera i preporuka koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. 

Iznimno smo sretni da je nakon pulskog Amfiteatra i zadarske šetnice Pozdrav Suncu i Morske orgulje događanje #BeActive Night ugostio upravo grad Osijek“, poručio je državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak.  

Aktivne legice i lege u ime Grada Osijeka pozdravio je i Darko Dumančić, pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka, a u ime Osječko – baranjske županije Dubravko Ižaković, glavni tajnik Športske zajednice Osječko – baranjske županije, zaželio je svima dobru i aktivnu večer. 

Sudionici su vježbali u pet različitih fitness programa koji su posebno za ovu prigodu osmislili osječki treneri Gabrijela Ivanković (Blue gym Sjenjak), Maja Matiša (Plesni klub Kick), Marko Kutleša (Tauros Strength and Conditioning) i Andrej Beck (RCB Osijek) uz gošću iz Zagreba Snježanu Panjkret (DSR Jump In). 

U pauzama od vježbanja svoje plesno umijeće pokazale su osječke plesne udruge i ustanove Plesni studio Broadway, Plesni klub Kick, Artitudo, KRŠG Rondo i Odsjek za suvremeni ples glazbene škole Franje Kuhača. 

Vježbanje pod zvijezdama dodatno je začinio ambasador Europskog tjedna sporta Robert Seligman koji je sudionicima postavio #BeActive izazov – izdržaj u uporu. 

Noćno vježbanje u Tvrđi održalo se u sklopu inicijative Europske komisije Europski tjedan sporta čiji nacionalni koordinator u Hrvatskoj, Ministarstvo turizma i sporta, od 23.do 30. rujna organizira različita sportska događanja putem kojih potiče na tjelesnu aktivnost sve građane, od onih najmlađih do osoba starije životne dobi.