OJ ŠIROKO POLJE, SELO U RAVNICI

Objavljeno: 10. 07. 2015.


PODIJELI:

4

Ako ste nedavno čitali članak o početku medijske promidžbe Širokog Polja, mogli ste saznati da je to bilo osnivanjem Udruge žena i mladih, odnosno pokretanjem prvih širokopoljačkih novina "Uvratina".

lipa2006Danas smo u vremenu kada su "Uvratine" već prestale izlaziti, ili točnije rečeno u 2006. godini smo i izlaska prvog broja "Lipe". Kao što je i Robert napisao u osvrtu na "Uvratine", ekipa se razišla koncepcijski.

Prvi broj "Lipe" izašao je 10. svibnja 2006. godine sa povećanim brojem stranica. Takve širokopoljačke novine izlazile su pune četiri godine, da bi zadnji broj izašao u svibnju 2010. godine.

lipa20061Kako je u međuvremenu pokrenut Portal Široko Polje (2008. godine – pokretač moja malenkost), tako je izlaženje i jednog i drugog postalo mi sve veće opterećenje (ekipa je bila dobra, ali ipak malena). Ipak "dvostruki program" išao je dvije godine, a danas je ostalo "samo" elektronsko medijsko praćenje sela.

Slažem se sa Robertom da bi sigurno postojao interes i za novinski "dio kolača" (osobito zbog starije populacije koja se ne služi internetom, ali dok se ne dogodi potreban klik sve ostaje ovako.

lipa20062Ne treba ni spominjati koliko za budućnost znači pisano praćenje, uostalom pogledajte samo ove školske radove od prije devet godina ili običnu sitnicu kao što je pregled predsjednika društava tada u našem selu.