Okupacija Širokog Polja bagerima

Objavljeno: 20. 05. 2020.


PODIJELI:

Više od pola Širokog Polja je pod “okupacijom” bagera i kamiona, gdje god se okrenete kamioni nešto dovoze i odvoze, frekventnije je nego u kamenolomu.

 

BAGERI PREMA SEMELJCIMA

Odlična suradnja gradonačelnika Marina Mandarića i Mjesnog odbora, odnosno predsjednika MO Široko Polje Davida Milića, unatoč korona krizi, nije omela zacrtane planove. Osim toga svakako treba istaknuti gradskog vijećnika Josipa Tomičića, koji uvijek zna kada treba reći “koju” riječ za Široko Polje.

Tako su u Širokom Polju bageri prema Semeljcima (pred selom, ali i u šumi) – nasipa se kamenom zemljani put.

OTVORENA VRATA KOD ŽUPANA

Još ne smijemo objaviti da će se nasuti cijela trasa do željezničke pruge (kroz šumu), ali evo barem stidljiva najava. Iako još nije sve ispregovarano, za nadati se da će predsjednik Mjesnog odbora imati toliko vremena da sjedi i pred kancelarijom župana Ivana Anušića, uz napomenu da su do sada i kod župana vrata uvijek bila otvorena.

ODVOJAK ĐAKOVAČKE I ULICE UZ “BARU”

Prije nekoliko dana je objavljeno kako su počeli radovi na “Bari”. Sada možemo objaviti da se doslovno radi u cijelom selu s lijeve strane ceste Đakovo – Osijek, jer se na odvojku Đakovačke ulice radi na postavljanju cijevi, kako bi se dobila širina prolaza micanjem kanala.

Dok su na već spomenutoj “Bari”, odnosno ulicama uz nju, radovi u punom zamahu.

OKUPIRANI GRAĐEVINSKIM STROJEVIMA

Nije ni tu kraj (i ova vijest je objavljena prije 2-3 dana), u tijeku je odvoz zemlje i kamena iza groblja. Tako da smo uistinu okupirani građevinskim strojevima i naslov prema poznatom filmu “Okupacija u 26 slika” uopće nije pretenciozan, “samo” što se kod nas ne ratuje nego radi.