Ona je naš ponos: Među najuspješnijim učenicima strukovnih škola u državi i ime Širokopoljčanke Ane Blažević

Objavljeno: 05. 07. 2017.


PODIJELI:
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove je godine organizirala svečanost dodjele nagrada ‘Faust Vrančić’. Ova se nagrada dodjeljuje učenicama i učenicima za postignuto prvo mjesto na državnim natjecanjima u strukovnim disciplinama i učenicima koji su ostvarili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima.

Nagrada ‘Faust Vrančić’ dodjeljuje se učenicama i učenicima za postignuto prvo mjesto na državnim natjecanjima u strukovnim disciplinama, odnosno priznanja za postignuto jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima, smotrama, izložbama. Ove je godine ukupno 77 takvih nagrada dodijeljeno državnim prvacima, te njih 50 učenicima koji su postigli izvanredan rezultat na međunarodnim natjecanjima.
Svrha svečanosti je promocija izvrsnosti strukovnog obrazovanja, podizanje njegova ugleda te jačanje njegove privlačnosti kao i isticanje njegove povezanosti s tržištem rada – piše između ostalog Srednja.hr.

A među nagrađenima je i Širokopoljčanka Ana Blažević, koja je svojevremeno osvojila prvo mjesto na Državnom natjecanju u zanimanju poslovni tajnik, pod mentorstvom profesorice Gizele Sabolski.