Oni misle da Slavonci pojma nemaju – Kukavičja jaja na listama za Slavoniju

Objavljeno: 19. 06. 2020.


PODIJELI:

U 4. izbornoj jedinici, koja obuhvaća Osječko-baranjsku i Virovitičko-podravsku županiju, na parlamentarnim izborima 5. srpnja za 14 saborskih mjesta natječe se 238 kandidata od kojih čak 49 nemaju prebivalište na tom području – piše HRT Radio Osijek.

 

ZAGREPČANIMA SLAVONIJA KAO POLIGON ZA ULAZAK U SABOR

Od 17 lista tri predvode kandidati koji nisu iz 4. izborne jedinice – uz prvu s liste koalicije okupljene oko SDP-a sa zadarskom adresom, Zagrepčani predvode koalicijske liste Demokrata i Hrvatskih laburista te Braniteljsko domoljubne stranke Hrvatske i Hrvatske braniteljske pučke stranke. Stanovnici glavnog grada popunili su i posljednja četiri mjesta te liste.
Lista koja predvodi s brojem kandidata koji nemaju prebivalište na području Osječko-baranjske ili Virovitičko-podravske (ili bilo koje druge slavonske) županije je Blok umirovljenici zajedno. BUZ jedino na prvom mjestu ima kandidata s osječkom adresom, svi ostali su iz Zagreba i okolice.
Reformisti su domaće snage pojačali s osam kandidata izvan 4. izborne jedinice. Toliko se kandidata koalicije Političke platforme Možemo, Nove ljevice, Oraha i Zagreb je naš iz Istre i Zagreba natječe za Hrvatski sabor na listi koju zaokružuju birači 4. izborne jedinice.

SAMO ČETIRI LISTE SA SVIM “DOMAĆIM” KANDIDATIMA

I koalicija okupljena oko Domovinskog pokreta Miroslava Škore nije na listi za 4. izbornu jedinicu okupila iskljuičivo domaće snage. Uz pet kandidata s adresama od Huma i Fažane do Pleša (kod Bednje) i Zagreba, u pomoć imenima iz Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije stigao je i kandidat s vukovarskom adresom.
Čak je i lista Hrvatske demokratske zajednice pojačana ministrom Markom Pavićem, kojemu je adresa prebivališta u Zagrebu.
Samo četiri od 17 lista, koje će se naći na biračkom listiću 4. izborne jedinice, svoje su kandidate – od 1. do 14. – našli na području županija koje izborna jedinica obuhvaća. To su Most nezavisnih lista, zatim HNS i HSS Braće Radić, Snaga Slavonije i Baranje te Stranka Hrvatski vidik – piše HRT Radio Osijek.

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0