04.09.2018

Općina Punitovci jedina u Osječko-baranjskoj županiji bilježi prirodni prirast

Od 428 općina u Hrvatskoj, svega 31 u prošloj je godini zabilježila pozitivan prirodni prirast, što dovoljno govori o tome u kakvoj se Hrvatska demografskoj situaciji nalazi.
Među tim rijetkim općinama što bilježe pozitivan nalazi se i Općina Punitovci, i što je još tragičnije kao jedina općina iz Osječko-baranjske županije.

Situacija nije bolja ni u gradovima, pozitivne brojke bilježi ih tek devet (!), mada oni uglavnom imaju više financijskih kapaciteta za pronatalitetne mjere i veću mogućnost nalaženja posla za stanovnike. Županije, pak, redom bilježe negativne rezultate.

Upravo zato što znamo razmjere demografske katastrofe u zemlji iz koje mladi ljudi koji su tek osnovali ili će tek osnovati obitelji masovno odlaze, zbog čega je broj rođenih u odnosu na broj umrlih u cijeloj državi sve više negativan, kada negdje vidimo pozitivan trend, moramo se zapitati kako se on dogodio i mogu li i drugi učiniti slično ne bi li zadržali ili privukli mlade i preokrenuli trend – piše između ostalog Načelnik.hr.

Please follow and like us:
error0

Portal Široko Polje

nezavisniportalsirokopolje@gmail.com
FB Portal Široko Polje
Videokanal Portal Široko Polje
Siroko Polje
+C