10.10.2018

Općina Punitovci vlastitim sredstvima sanirala Krndiju, selo u vlasništvu Države

Selo Krndija, u državnom vlasništvu, selo koje Općina Punitovci godinama nastoji staviti pod svoju imovinu i riješiti problem sadašnjih stanovnika, bilo je sve samo ne selo.

Dvadesetak kuća i pedesetak stanovnika u širokim ulicama bilo je okruženo šipražjem, gustišem i korovom na mjestima na kojima su nekada bile kuće. Od raslinja na nekadašnjim okućnicama i na kanalima tih okućnica nisu se vidjele kuće, one napuštene koje nisu porušene, a ni one u kojima netko stanuje, a ima i uređenih domaćinstava.
Predsjednik Općinskog vijeća Zdenko Perić obavijestio je urednika „Đerma“ (Općinsko glasilo) Mirka Kneževića da će Općina svojim sredstvima iskrčiti ulice, okućnice pa bi za arhivu valjalo zabilježiti izgled sela prije krčenja. Snimke su napravljene 9. rujna, 3 dana prije nego je Nova TV napravila prilog o Krndiji i neriješenom problemu Krndije, nakon koje slijedi poziv ministra Marića načelnici Općine Jasni Matković u svezi imovinskog vlasništva.


Bio je to hvale vrijedna gesta Općine Punitovci, gesta izdvajanja sredstava za sanaciju tuđeg zemljišta, sela u vlasništvu Države, sela u kojemu samo crkva i groblje ne pripadaju Državi, a valjalo je „prašumu“ koja je prijetila da se pretvori u „džunglu“ zbog stanovnika Krndije ukloniti.
Fotografije će poslužiti kao sjećanje na „ničije selo“ kako su Krndiju nazivali mediji.
(Tekst i foto: Općina Punitovci)

Please follow and like us:
error0

Portal Široko Polje

nezavisniportalsirokopolje@gmail.com
FB Portal Široko Polje
Videokanal Portal Široko Polje
Siroko Polje
+C