Općina Vuka od obnove škole do uređenja Društvenog doma

Objavljeno: 16. 03. 2021.


PODIJELI:

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić u pratnji općinskog načelnika Damira Maričića i njihovih suradnika danas (16. ožujka 2021. godine) posjetio je i Općinu Vuka. Obišli su zgradu Osnovne škole Milka Cepelića u Vuki te razgovarali o suradnji na zajedničkim projektima. Kako je rečeno, u aktualnom mandatu župana Anušića Osječko-baranjska županija investirala je više od sedam milijuna kuna u projekte na području Općine Vuka.

– U Općini Vuka jedan od najvažnijih projekata koji je realiziran u prethodnom razdoblju je energetska obnova zgrade i uređenje dvorane Osnovne škole Milka Cepelića Vuka u vrijednosti 6,3 milijuna kuna. Zajedno s Općinom Vuka sudjelujemo u projektu „Školski obrok za sve“ kojim je omogućen besplatni topli obrok za sve osnovnoškolce,  a tu je i niz drugih projekata u kojima je Osječko-baranjska županija sudjelovala, poput izgradnje otresnica i uređenja fasade na Društvenom domu, za čiji se završetak Općina prijavila na natječaj Županije – istaknuo je župan Ivan Anušić.

Načelnik Damir Maričić istaknuo je kako je iznimno zadovoljan suradnjom s Osječko-baranjskom županijom i županom Ivanom Anušićem.

– Investicije koje smo uspjeli ostvariti su zaista velike, a osim energetske obnove zgrade Osnovne škole, važan je i projekt osiguravanja mreže širokopojasnog interneta. Vuka je jedna od općina osječkog prstena u kojoj se ulaže u gradnju nove infrastrukture u vrijednosti 54 milijuna kuna. Također, Osječko-baranjska županija nam je silno pomogla u projektiranju kanalizacijskog sustava za što su procijenjeni građevinski radovi u vrijednosti više od 500 milijuna kuna. Na području Općine odrađeni su i drugi važni projekti, poput energetske obnove zgrade Općine u koju je uloženo milijun kuna, a rekonstruirane su i pješačke staze u vrijednosti 1.200.000 kuna. Imamo i četiri projekta od socijalnog značaja preko kojih smo zaposlili 40 zaposlenika – rekao je načelnik Vuke.

Naglasio je kako je završetak i opremanje Društvenog doma jedan od najvažnijih projekata, a potrebno je ulaganje od milijun kuna za što su aplicirali i na natječaj Osječko-baranjske županije. (Izvor i foto: OBŽ)