Općine Satnica Đakovačka, Semeljci, Strizivojna, Viškovci i Vuka započele provedbu projekta “Gospodarim otpadom”

Objavljeno: 22. 11. 2018.


PODIJELI:
Prvi radni sastanak za provedbu projekta „Gospodarim otpadom“ održan je 9. studenog 2018. godine, prilikom je kojega je općinski načelnik Općine Satnica Đakovačka, Željko Šimić, potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, broj: KK.06.3.1.07.0086.
Na radnom sastanku su sudjelovali predstavnici općina u kojima se provodi projekt, a to su: Satnica Đakovačka, Semeljci, Strizivojna, Viškovci i Vuka.

Projekt se sufinancira iz Programa izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom. Ciljane skupine su predškolska i školska djeca, umirovljenici, žene, svi stanovnici jedinica lokalne samouprave u kojima se provodi projekt te odgojno – obrazovne usluge, a provodit će se tijekom 12 mjeseci.

Cilj projekta je izgradnja svijesti mještana o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom i reciklabilnim otpadom na područjima jedinica lokalne samouprave uključenima u projekt. Naglasak se stavlja na provedbu aktivnosti gospodarenja otpadom koje dovode do:

  1. sprječavanja nastanka otpada
  2. ponovne uporabe
  3. kompostiranja
  4. pravilnog odvajanje otpada u kućanstvu.

Vrijednost projekta je 514.875,00 kn, bespovratna sredstva iznose 437.643,75 kn (85%), ostatak od 15% vrijednosti projekta financirati će jedinice lokalne samouprave uključene u projekt. Posredničko tijelo razine 1 u provedbi ovoga projekta je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, dok je Posredničko tijelo razine 2, u provedbi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – stoji između ostalog u obavijesti Općine Satnica Đakovačka. /Foto: Općina Satnica Đakovačka/