OPG-ovi Hrvatske

Objavljeno: 14. 04. 2020.


PODIJELI:

U Hrvatskoj je registrirano preko 160.000 OPG-ova, a bave se gotovo svim granama ratarstva i stočarstva. OPG je strateški važan posebice u smislu očuvanja prirodnih poljoprivrednih resursa Republike Hrvatske. Razvijajmo ih zajedno! – stoji u pozivu OPG-ovima udruge Inovativni projekti.

 

Udruga Inovativni projekti zajedno s Hrvatskom zajednicom županija provodi projekt „OPGovi Hrvatske“.

Način funkcioniranja ove platforme je vlastito dodavanje podataka od strane OPG-ova s obzirom da se radi o osobnim podatcima. U Hrvatskoj je registrirano 162.966 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Rijetki među njima imaju vlastitu internetsku stranicu putem koje na osobniji način mogu predstaviti svoj rad.

Upravo to je temeljna svrha ove platforme – samostalna izrada i upravljanje vlastitom stranicom za svaki pojedini hrvatski OPG. 

Misija

Pružati relevantne informacije i redovito ažurirane podatke o hrvatskim OPG-ovima, biti im stalna podrška u razvoju te ih na najbolji mogući način prezentirati krajnjim korisnicima njihovih proizvoda.

Vizija

Biti polazišno mjesto obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima Hrvatske i svim zainteresiranim građanima za korištenje njihovih proizvoda, a u svrhu zajedničkog prosperiteta – stoji u informacijama o projektu Udruge Inovativni projekti. (Foto: web screenshot OPGovi Hrvatske)