OPG-u Stjepan Kopljar iz Vuke, OPG-u Zvonimir Fabric iz Drenja, Satnici Đakovačkoj… na 10. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem dodijeljeni ugovori ukupne vrijednosti 690 milijuna kuna

Objavljeno: 09. 12. 2019.


PODIJELI:

U prostorijama Dvorca Eltz u Vukovaru i pod predsjedanjem premijera Andreja Plenkovića danas (9. prosinca 2019. godine) održana je 10. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem na kojoj su rezimirana dosadašnja postignuća Projekta Slavonija, Baranja i Srijem, kao i pripreme za uključivanje Projekta u novi Višegodišnji financijski okvir Europske unije (2021.-2027.) kako bi se postigao ravnomjerniji razvoj pet slavonskih županija u usporedbi s ostatkom Hrvatske.

 

Uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sjednici su nazočili ministar državne imovine Mario Banožić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Marko Pavić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar zdravstva Milan Kujundžić i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, pet slavonskih župana, više gradonačelnika i saborskih zastupnika, kao i predstavnici Svjetske banke.

Nakon sjednice Savjeta dodijeljena su 22 ugovora ukupne vrijednosti 690 milijuna kuna od kojih je 480 milijuna kuna namijenjeno za područje Slavonije, Baranje i Srijema. S područja Osječko-baranjske županije, uz Grad Našice, ugovore za projekte na svom području potpisali su predstavnici gradova Osijek, Belišće i Beli Manastir, općina Erdut, Čepin i Satnica Đakovačka, tvrtke HEP Toplinarstvo, te OPG-ova Kopljar Stjepan, Rabljenović Pero, Fabric Zvonimir, Kraljik Vedran i Pipunić Mato – piše između ostalog Bloglasnik.net. (Foto: KBF Zagreb)