ORGANIZACIJA ŽENA HSS-a “HRVATSKO SRCE” DARIVALA KORISNIKE PRIHVATILIŠTA ZA BESKUĆNIKE “DOM SVETOG VINKA PAULSKOG”

Objavljeno: 14. 02. 2017.


PODIJELI:

Povodom blagdana sv. Valentina, organizacija žena Hrvatske seljačke stranke „Hrvatsko srce“ koja djeluje na području Osječko-baranjske županije, u ponedjeljak 13. veljače 2017. godine posjetila je i prigodno darivala korisnike Prihvatilišta za beskućnike – Dom „Svetog Vinka Paulskog“ u Osijeku.

Kako je Valentinovo blagdan ljubavi i uzajamne privrženosti, cilj ovog susreta bio je pružiti ruku prijateljstva ljudima kojima su pomoć, razumijevanje i ljubav najpotrebniji.

Voditeljica Prihvatilišta za beskućnike Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije Olivera Balatinac upoznala je prisutne s načinom rada Doma „Sv. Vinka Paulskog“ te da se u njemu trenutno nalazi dvadesetak korisnika različitih životnih dobi, a smještaj i prehrana osigurani su im tijekom 24 sata. Zahvaljujući lokalnoj zajednici i Caritasu, na širem području Slavonije to je jedini dom koji pruža takav način skrbi.

U razgovoru su naši sugrađani bez svoga doma, unatoč svojim teškim i tužnim sudbinama, solidarno podsjetili i na mnoge druge ljude u gradu Osijeku, ali i širom Hrvatske koji su ledenu zimu proveli u različitim neuvjetnim prostorima bez osnovnih uvjeta za život, bez skloništa koje oni imaju.

Aktivistice „Hrvatskog srca“ i Zvonko Pongrac, predsjednik HSS-a Regija Slavonija, zahvalili su na gostoprimstvu i već za slijedeći mjesec dogovorili susret i druženje s prijateljima iz Doma „Sv. Vinka Paulskog“ u Osijeku.

Uz najljepše želje povodom blagdana sv. Valentina želimo da vaša srca grije ljubav prema svima, posebice prema potrebitima.

« 1 od 5 »