OSIGURAN OTKUP CRNE SLAVONSKE SVINJE – U TRNAVI JE UZGAJIVAČ DUBRAVKO MIKIĆ

Objavljeno: 26. 07. 2016.


PODIJELI:

ŽITO

Žito osigurava otkup crne slavonske svinje tijekom cijele godine

Tvrtka Žito i predstavnici udruge uzgajivača crne slavonske svinje „Fajferica” održali su sastanke na kojima se razgovaralo o mogućnostima suradnje te je navedeno kako je nova mesna industrija tvrtke Žito spremna otkupiti kompletnu godišnju proizvodnju svih uzgajivača crne slavonske svinje, fajferice. I tako svake sljedeće godine, bez obzira na to koliko ta proizvodnja bude rasla.

Žito kreće s proizvodnjom tri linije pršuta (classic, premium i eko) ukupno oko 150.000 komada godišnje, zatim 3.000 tona salama mediteranskog tipa i 2.200 tona trajnih mesnih proizvoda tipa slanine, rolane pancete, pečenice, buđole i slično. Da bi ostvarili planove, potrebno je postojeću proizvodnju svinja u Slavoniji povećati za 100.000 komada godišnje – navodi se između ostalog iz Žita.

Jedan od onih koji se vide u toj priči je i uzgajivač “fajferica” Dubravko Mikić iz Trnave: “Osobno se vidim u poziciji kooperanta Žita, jer mi mali proizvođači ne možemo bez velikih i mislim da treba ulagati u takve sustave jer tako i mi možemo razvijati svoju proizvodnju.”

Više o otkupu crne slavonske svinje u letku:

crnasvinja