Osijek i Osječko – baranjska županija dobivaju najmodernije prostore za mlade i djecu

Objavljeno: 30. 06. 2020.


PODIJELI:

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu potpisao je 19. lipnja 2020. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. za projekt Legosi u centru – mjesto za nas!

 

Ugovor za ovaj veliki i značajan projekt Centra, potpisan je između Centra za nestalu i zlostavljanu djecu (Tomislav Ramljak, predsjednik), Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije (mr.sc. Marko Pavić, ministar) i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (Tomislav Petric, ravnatelj). Riječ je o projektu započetom već prošle godine, odnosno, započetom 1. lipnja 2019. godine te je planirani završetak projekta i pripadajućih aktivnosti 1. lipnja 2022. godine.

Ukratko, kroz navedeni projekt, Centar će izgraditi vlastitu nekretninu s preko 700 kvadrata korisne površine u Višnjevcu čime će Osijek i Osječko – baranjska županija i njezini žitelji dobiti najmoderniji Centar i svojevrsni hub znanja o radu s najpotrebitijima, odnosno, s djecom i mladima koja su naša sadašnjost, a svakako i zalog za bolju budućnost. Također, u sklopu navedenog prostora nalazit će se poludnevni boravak za djecu i mlade u riziku i s problemima u ponašanju, Savjetovalište za djecu, mlade i obitelji kao i drugi sadržaji koji će omogućiti najviši standard rada s djecom i mladima, kao i ugodne radne uvjete za naše stručnjake koji svakodnevno rade na poboljšanju uvjeta za života upravo djece i mladih koji su bili, koju su sada i koji će biti naš fokus rada i djelovanja u budućnosti – stoji između ostalog u obavijesti Centra za nestalu i zlostavljanu djecu. (Foto: Centar za nestalu i zlostavljanu djecu)