14.05.2019

Osijek postaje drugi grad u Hrvatskoj s krematorijem

Specijalizirani skup na temu upravljanja grobljima, prvi put se iz mediteranskih gradova preselio na kontinent, točnije – u slavonsku metropolu. Osječka gradska tvrtka Ukop d.o.o. domaćin je prve panonske konferencije o grobljima: Pannonian Cemetery Days. Bogat program u gradu na Dravi – 14. i 15. svibnja – predvidio je niz stručnih predavanja, tri studijske posjete povijesnih groblja u Osijeku i okolici te obilazak vinskih podruma u Baranji.

Nakon pozdravnih govora domaćina i partnera, današnju je konferenciju u Hotelu Osijek otvorio zamjenik gradonačelnika mr. sc. Boris Piližota, istaknuvši zadovoljstvo što je Osijek dobio priliku biti domaćin ove konferencije.
– Zaslužili smo ovo domaćinstvo, s obzirom na to da je naša gradska tvrtka Ukop dosad pripremila i sudjelovala u nizu projekata prekogranične suradnje te na taj način osuvremenila svoje poslovanje. A zbog povijesno kulturne vrijednosti Groblja svete Ane, Ukop je postao i član Udruženja značajnih groblja u Europi koje ima samo 155 članova – naglasio je Piližota, stoji između ostalog u obavijesti Grada Osijeka.

Please follow and like us:
error0

Portal Široko Polje

nezavisniportalsirokopolje@gmail.com
FB Portal Široko Polje
Videokanal Portal Široko Polje
Siroko Polje
+C