OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA ULAŽE U LOVSTVO, ALI I POKREĆE PROJEKT SMANJENJA JELENSKE DIVLJAČI

Objavljeno: 20. 07. 2015.


PODIJELI:

blažeković

Župan dr.sc. Vladimir Šišljagić i njegovi suradnici su 20. srpnja zajedno sa Lovačkim savezom Osječko-baranjske županije sklopili Sporazum o provedbi projekta Unošenje i čuvanje divljači u zajedničkim lovištima na području Osječko-baranjske županije u 2015. godini s ciljem povećanja brojnog stanja pojedine vrste divljači, zeca i običnog fazana te boljeg gospodarenja s divljači u lovištima Županije.

Ovaj Projekt provodi se od 2012. godine uz podjednako sufinanciranje Osječko-baranjske županije i Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije.

Uz navedeni Projekt, sklopljen je i Sporazum o provedbi pilot projekta Smanjenje brojnosti jelenske divljači u zajedničkim lovištima na području Osječko-baranjske županije u 2015. godini s ciljem da se pokuša utjecati na smanjenje brojnosti jelenske divljači u lovištima, a izradom lovnotehničkog objekta, divljač će se moći hvatati i na taj naći pokušati smanjiti brojnost jelenske divljači i mogućnost napučivanja iste u drugim lovištima gdje postoji potreba.
Divljač na poljoprivrednim kulturama pravi velike štete koje je teško spriječiti zbog njihove brojnosti, a lovačka društva ne mogu utjecati na smanjenje brojnosti divljači jer je godišnje izlučenje prema planu puno manje od godišnjeg prirasta divljači. /obz.hr/