OTVORENA NOVA SEZONA SAJMOVANJA U PIŠKOREVCIMA

Objavljeno: 03. 01. 2017.


PODIJELI:

Prvim je ovogodišnjim stočnim sajmom jučer otvorena nova sezona trženja domaćim životinjama i poljoprivrednim proizvodima na piškorevačkom Sajmištu, gdje tradicija neposredne prodaje postoji već četvrt stoljeća.

– Kako bi spriječio gašenje sajma, Grad Đakovo odlučio je sufinancirati njegovo održavanje i pomoći obiteljskim gospodarstvima u plasiranju autohtonih i kvalitetnih proizvoda na lokalno tržište po modelu “viđeno-kupljeno”, podsjetio je predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo, provodeći jutro sa seljacima pristiglima sa svih strana Đakovštine.
 
Uz redovne stočne sajmove svakog prvog dana u mjesecu ili eventualno drugog (ako je prvi dan blagdan, praznik ili neradni dan), što je novost, Soldo je kazao kako je Univerzal, kao upravitelj Sajmišta, već otpočeo pripreme za ovogodišnji Sajam poljoprivrede, gospodarstva i obrtništva Đakovo Expo Zlatne ruke, koji će se u Pišorevcima održati od 27. do 29. travnja.
 
Direktor gradskog komunalca Mile Kaselj dodaje kako Univerzal, osim što brine o stočnom sajmovanju i fnancira ga, provodi brendiranje domaćih proizvođača s Gradske tržnice. Stečeni certifikat “Proizvodi hrvatskog seljaka”, kakvih je 65, kupcima potvrđuje kvalitetu i izvornost robe domaćih proizvođača, koja s njive izravno dolazi na štandove tržnice.