Otvorenje ureda za kontinentalni turizam povezat će i osnažiti turističku ponudu

Objavljeno: 13. 05. 2017.


PODIJELI:

Večer vina i umjetnosti održala se jučer u Osijeku u dvorištu Galerije Kazamat.

 

Vino i umjetnost idealan su spoj koji garantira dobar provod i veselo raspoloženje. Izbor vina iz vinarija diljem Osječko-baranjske županije ponovno je oduševio mnogobrojne posjetitelje koji su ga mogli degustirati po povoljnim cijenama. Pripremljen je bio i glazbeni program kao i različiti kulturno-umjetnički sadržaji koji su uz konzumaciju vina s područja Slavonije, Baranje i Srijema opustili i zabavi posjetitelje. Večer koja se pamti, složili bi se svi koju su sinoć bili u dvorištu Galerije Kazamat.

Snježana Brzica, pomoćnica ministra turizma, ovom je prigodom izrazila zahvalnost medijima i posjetiteljima na podršci ove manifestacije koja puno znači proizvođačima vina, ali i pridonosi slici kontinentalnog turizma.

 „Ova manifestacija poprima već tradicijski oblik i meni je drago zato što je Osječko – baranjska županija druga po proizvodnji vina u Republici Hrvatskoj. Ovo je županija koja ima četiri vinogorja, a vinari u našoj županiji su zadnjih godina jako puno uložili u tehnologiju i zaista ćete danas ovdje imati prilike kušati vrlo kvalitetna i vrhunska vina koja imamo iz svih vinogorja naše županije. Neke županije i destinacije su napravile daleko više od nas, a što se tiče kontinentalne Hrvatske, Osječko – baranjska županija ima najveći kapacitet da turistički naraste zbog svoje prirodne i kulturne baštine. Mislim da smo mi po tome izuzetno u prednosti ispred drugih kontinentalnih županija te mi je jako žao da se nije dogodila  sinergija.“ – naglasila je Brzica te kazala kako privatnicima upravo to nedostaje, ali da se situacija može poboljšati.

„Svi dionici, od županije, direktora turističkih zajednica, pružatelja usluga i agencija bi trebali raditi na zajedničkoj promociji, svi se moraju zajedno truditi, raditi i razvijati ponudu.“- rekla je Brzica.

 

Ovu zanimljivu večer posjetio je Ivan Anušić, kandidat za župana Osječko-baranjske županije. Istaknuo je potrebu za otvorenjem Ureda za razvoj kontinentalnog turizma u kojemu bi se brinuli, između ostalog, i o proizvodnji vina.

Kod nas u Osječko-baranjskoj županiji ima puno ljudi koji se bave proizvodnjom  vina te koji svoja vina plasiraju u Hrvatskoj, ali je to nužno činiti i izvan naših granica. Ured za razvoj kontinentalnog turizma,  koji ćemo otvoriti nakon što postanem župan, bit će na usluzi, ne samo za potrebe vinskog, nego i sveukupnog ruralnog i kontinentalnog turizma.“ – rekao je Anušić.

Ured koji bi otvorila Osječko-baranjska županija koordinirao bi savjetodavnom ulogom rad svih koji doprinose ili žele doprinijeti svojim proizvodima ili uslugama u svrhu razvoja turističke ponude, a djelovao bi zajedno s Ministarstvom turizma.

„U našem programu koji ćemo početi provoditi nakon izbora, a koji se odnosi na razdoblje od 2017. do 2021. godine posebno smo stavili naglasak na razvoj turizma. U planu je i strategija razvoja i sustav poticaja za proizvođače koji razvijaju turizam te bi se tom strategijom na svim granama podizao turistički razvoj Osječko-baranjske županije. Ne sastoji se  ruralni turizam samo u proizvodnji vina i uzgoja vinove loze nego je to široka lepeza koja se može u našoj županiji razviti i povezati tijekom idućih 5 do 7 godina te podići na visoku razinu.“ – zaključio je Anušić.

ŽO HDZ-a Osječko-baranjske županije